Bu ünlülerin ortak yönü ne?

Harun Erdenay, Hale Soygazi, Şemsi İnkaya, Hamza Yerlikaya, Erkan Yolaç, Yüksel Uzel… peki tüm bu ünlülerin ortak özellikleri ne? işte detaylar

Bu ünlülerin ortak yönü ne?

Basketbolcu Harun Erdenay’dan, sunucu ve spiker Çiğdem Tunç’a, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu güreşçimiz Hamza Yerlikaya’dan, ünlü tiyatrocu Şemsi İnkaya’ya, Erol Evgin’den, Hale Soygazi’ye, Yüksel Uzel’den Erkan Yolaç’a….

Liste aslında, Türkiye’de çok önemli işlere imza atan ve önemli görevlerde bulunan kişilere kadar, daha da uzuyor.

Peki saydığımız bunca ünlü ismin ortak özelliği ne?

Saydığımız ve sayamadığımız daha birçok ünlü isim, Kadıköy Moda İlköğretim Okulu mezunu. 60’lı yıllardan günümüze uzanan eğitim sürecinde okul, birçok ünlü isme ilim-irfan kazandırmış ve mezun etmiş.

Moda İlköğretim Okulu mezunları arasında, kültür bakanlığı yapmış, Talat Halman gibi önemli bir isim bile var.

Hatta geçtiğimiz yıllarda hizmete giren okulun spor salonuna Hamza Yerlikaya’nın ismi verilmiş ve salonun açılışına dünyaca ünlü güreşçimiz bizzat katılmış.

Bunca eski ve ünlü mezunun yanında Moda İlköğretim Okulu’ndan bu yıl mezun olan Asude Cemre ismi dikkat çekiyor. 23 Nisan günü NTV’nin canlı yayınında opera söyleyen 14 yaşındaki Asude Cemre, Erol Evgin, Gülben Ergen ve Emre Altuğ’u kendisine hayran bırakmıştı. Moda İlköğretim Okulu, bugüne kadar verdiği birçok ünlü mezunun yanı sıra, dünyaca ünlü bir soprano olması beklenen Asude Cemre’nin de mezun olduğu okul olarak tarihe geçmeye hazırlanıyor.

Okul müdürü Hüseyin Ceylan, yakın zamanda bir ilke imza atacak ve bütün ünlü mezunların bir arada bulunacağı bir “Mezunlar Gecesi” düzenleyecek.
 

Konular Eski Arşiv