Bursa’da AIDS paniği!

Tutuklanan travestilerde Aids çıkınca listedeki 300 müşteriyi polis aramaya başladı!

Bursa’da AIDS paniği!

Bursa'da çete suçlamasıyla gözaltına alınan travestilerden 6'sında frengi tespit edilmesinin ardından, daha önce sağlık raporuna götürülen M.K. ve M.B. isimli 2 travestide de HIV virüsune rastlandı!

Bursa'da 10 gün önce çete suçlamasıyla gözaltına alınan travestilerden 6'sında frengi tespit edilmesinin ardından, daha önce sağlık raporuna götürülen M.K. ve M.B. isimli 2 travestide de HIV virüsune rastlandı. Ahlak Polisi'nin yeni bir uygulamayla bundan sonraki operasyonlarda kadınlarla gözaltına aldığı erkekleri de mecburi olarak sağlık kontrolüne götüreceği, hastalıklı çıkan erkeklerin bunu ailesine bulaştırdığının tespiti halinde ise "kasten yaralama" iddiasıyla yargılanacağı bildirildi.
Alınan bilgiye göre, fuhuş çetesi" kurdukları iddiasıyla tutuklanan 12 travestiden 6'sında frengi hastalığına rastlandı. Daha önceki operasyon kapsamında sağlık kontrolleri yapılıp ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan M.K ve M.B isimli 2 travestide ise Hiv Virüsüne rastlandı. Sağlık Müdürlüğü konuyla ilgili Bursa Emniyet Müdürlüğü'nü uyardı. AIDS'li 2 travestinin Bursa ve İstanbul'da otoyol kenarlarında otostopla fuhuş yaptığı öğrenildi.
Ahlak Polisi'nin cep telefonu kayıtlarını belirlediği, operasyonlarda ismini tespit ettiği ya da araçlarında travestilerle birlikte olduğunu belirlediği kişileri sağlık kontrolüne götürdüğü öğrenildi. Bugüne kadar 300 kişiyi tespit eden Ahlak Polisi'nin 500 kişiye daha ulaşacağı öğrenildi.
Savcılığın, travestilerle ilişkiye girdiği tespit edilen 300 kişi hakkında, hastalığı eşine veya başkalarına bulaştırdığı gerekçesiyle "adam yaralama" suçundan işlem yapacağı öğrenildi.
Bursa'da yeni bir uygulama başlatan polisin, travesti ya da başka kadınların yakalandığı operasyonlarda erkekleri de mecburi sağlık kontrolüne götüreceği öğrenildi.
1593 sayılı Hıfzısıhha Kanunu'nun 106,107 ve 110'ncu maddelerine göre, zührevi hastalıklara maruz kalıp bunu başkalarına yayanlar hakkında "kasten yaralama" suçundan işlem yapılacağı bildirildi. Hastalığın bulaştığı tespit edilen vatandaşların aileleri de gerekli kontrolden geçirilecek. Kontrole gitmeyen vatandaşlar ise gerektiğinde polis zoruyla kontole götürülecek..

Konular Eski Arşiv