Burun estetiğinde bu noktalara dikkat!..

Burun estetiğinin kişinin yüzü ile uyumlu yeni bir burun elde etme amacıyla yapılan bir ameliyat olduğunu belirten Opr. Dr. Muhittin Dadaş, “Esas amaç değişikliği yaparken burnun ana fonksiyonlarına zarar vermemek” diye konuştu...

Burun estetiğinde bu noktalara dikkat!..
Yeni Asır'da yer alan habere göre Özel Efes Kulak Burun Boğaz Tıp Merkezi doktorlarından Opr. Dr. Muhittin Dadaş yüzün güzel görünmesinde en önemli rol oynayan burunun, yapılan estetik ameliyatlarının başında geldiğini belirtti. Op. Dr. Dadaş, "Vücudumuza yeterli oksijenin gitmesi için burun pasajının yeterli bir açıklığa sahip olması gerekir. Burnun en önemli fonksiyonlarından birisi solunum organı olmasıdır. Burun, ayrıca koku alma duyumuzdur. Bu fonksiyonun yanı sıra ses tonumuzu belirlemede önemli bir role sahiptir. Yani, ses tonu, koku alma, nefes alma ve estetik açıdan önemli bir organdır" diye konuştu. Op. Dr. Dadaş, "Burun estetiği ameliyatları ile büyük burun küçültülebilir, eğri burun düzleştirilebilir, geniş burun daraltılabilir, uzun burun kısaltılabilir, kısa burun uzatılabilir. Bu ameliyat sırasında nefes alma problemleri de giderilebilir" dedi.

DAHA İYİ BİR GÖRÜNTÜ

Op. Dr. Muhittin Dadaş, "Hasta beklentilerini çok iyi belirlemeli ve bunu doktoru ile detaylı ve açık bir şekilde konuşmalıdır. Aksi halde ameliyattan sonra beklentileri oluşmadığı için mutsuz olabilir. Şöyle ki aşırı derecede eğri görünen burun için hasta mükemmel bir burun beklentisi içerisinde olabilir. Halbuki birinci amaç hastanın burnunu eskiye göre daha iyi bir hale getirmektir. Bazen hastalar hayran olduğu bir kişiyi içselleştirip onun gibi bir buruna sahip olmak için estetik ameliyat olmak isteyebilir. Bu tür kararla oldukları estetik ameliyatlardan sonra hasta beklentisi karşılanmadığı için mutsuz olabilir. Burun estetiği her yüze özel sonuçlar verir. Her yüz parmak izi gibidir. O nedenle burun estetiğinden alınacak sonuçlar o yüzle uyumlu olmalıdır. Her burun şekli her yüz ölçüsüyle örtüşmeyebilir ve sonuçlar hasta açısından şikayet konusu olabilir. En başarılı burun estetiği sonuçları, kişinin yüzüyle uyumlu ölçülere sahip, doğal görünümlü, estetik operasyon geçirdiği anlaşılamayan, gözleri ve bakışları ön plana çıkaran burun planlamasının hayata geçirilmesiyle elde edilir."

KİŞİYE ÖZEL


Op. Dr. Dadaş burun estetiği ameliyatlarının kişiye özel olarak yapılması gerektiğini belirterek şunları söyledi: "Hastanın yüzünün şekli, büyüklüğü, çene yapısı ve pozisyonu, elmacık kemiklerinin durumu, dudak yapısı, gözlerinin birbiriyle olan uzaklığı ve gözlerin büyüklüğü, kaş yapısı ve pozisyonu, kısaca yüzün bütün ayrıntısı düşünülerek burun yeniden oluşturulur. Yani kişiye özel bir çalışma gerekir. Estetik ve fonksiyonel açıdan önemli ve karmaşık bir organ olan burnun yeniden oluşturulması da en zor estetik operasyondur. Bu yüzden burun estetiği operasyonu tam bir disiplin ve dikkat içinde gerçekleştirilmelidir. Ameliyat öncesi de hazırlıkların da tam olması gerekir."

2 SAATTE YENİ BİR BURUN


Burun estetiği ameliyatının genel anestezi altında gerçekleştiğini ve ortalama 1-3saatte ameliyatın tamamlandığını belirten Op. Dr. Dadaş, "Burun estetiğinde alt yaş sınırı kadınlarda 17, erkeklerde 18'dir. Eğer daha erken yaşlarda ameliyat gerekiyorsa hastanın nefes alma sorununun sağlığını ciddi bir şekilde etkilemesi gerekiyor. Ayrıca kaza ve yaralanma durumlarında da burunda oluşan çökmeler, deformasyonlar alt yaş sınırına bakılmaksızın operasyonla düzeltilebilir. Ameliyat sonrası bazı durumlarda hasta 1 gün hastanede yatırılabiliyor fakat genelde aynı gün taburcu ediliyor. Ameliyat sonrası burnu stabil hale getirmek için bir hafta boyunca splint denilen bir alçı kullanılır. Ameliyattan dolayı burun çevresi ve göz altlarında şişme ve morluk görülebilmektedir. Fakat bu şişme ve morluklar geçicidir. Hasta ameliyattan yaklaşık 1 hafta sonra işine dönebilir. Fakat 1 ay boyunca ağır spor, ağır iş, uzun süre eğilmek ve gözlük kullanması önerilmez" diye konuştu.

Açık ve kapalı yöntemler

Burun estetiğinde iki farklı teknik uygulandığını belirten Özel Efes Kulak Burun Boğaz Dal Merkezi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Muhittin Dadaş, açık ve kapalı yöntemler hakkında bilgiler verdi: "Burun estetiği ameliyatlarında açık ve kapalı yöntem olmak üzere iki farklı teknik uygulanır. Burunda yapılacak revizyonlara göre tekniklerden biri tercih edilir. Ancak genellikle hastanın yüzünü güldürecek açık ameliyat tekniğini uyguluyoruz. Çünkü burnun her noktasına müdahale imkanı veren bir yöntem. Burun estetiği ameliyatlarını genel anestezi altında gerçekleştiriyoruz. Açık ameliyat tekniğinde burnun iki deliğini birleştiren dokuyu keserek ameliyat yapıyoruz. Şekil bozukluklarını, nefes almayı güçleştiren eğrilikleri bu teknikle rahatlıkla tedavi edebiliyoruz. Kesiler özel estetik dikişlerle izler fark edilmeyecek şekilde kapatılır."
Konular Kadın / Bakım