Büyükşehir’e Koçyiğit iddiası

Ünlü sanatçı Hülya Koçyiğit' in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterileceği haberi teşkilatı dalgalandırdı.

Büyükşehir’e Koçyiğit iddiası

Önümüzdeki yıl Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler öncesi AK Parti kulislerinde belediye başkan adaylarına yönelik hareketlilik sürüyor. Özellikle 3 büyükşehirde belediye başkanlıkları için çok sayıda ünlünün ismi kulislerde dolaşmaya başlarken, İzmir için de süpriz bir isim ortaya atıldı. AK Parti'nin  1987'de ANAP'tan İzmir milletvekili adayı olan ünlü sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit'i İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday göstereceği haberi AK Parti İzmir İl Teşkilatı'nı hareketlendirdi. Ancak Koçyiğit, kendisine böyle bir teklif yapılmadığını açıkladı.

3 BÜYÜK KENT CANLI
Yerel seçimlere 6 kalmasına karşın hala siyasi partilerin kimleri aday göstereceği netlik kazanmayınca kulislerde çeşitli senaryolar konuşulmaya  başlandı. AK Parti'nin yapılan anketlerde en çok oyu alan isimleri aday göstereceği yönündeki kararı nedeniyle, İstanbul'da Kadir Topbaş, Ankara'da Melih Gökçek ile yoluna devam etmesi bekleniyor. İzmir için ise AK Parti'nin kadın aday çıkaracağı iddiaları ön plana çıkıyor. Kulislerdeki "kadın aday" beklentisi nedeniyle gözler AK Partili kadınlara çevrilirken, bir dönem ANAP'tan İzmir milletvekili adayı olarak siyasete giren ünlü sanatçı Hülya Koçyiğit'in de AK Parti'nin İzmir adayı olabileceği öne sürüldü.

Teklif gelmedi

AK Parti kulislerinde ismi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için geçen Hülya Koçyiğit, kendisine bu yönde bir teklif yapılmadığını açıkladı. Teklif olmadığı için olumlu ya da olumsuz bir yanıt vermesinin yanlış olacağını belirten Koçyiğit, yeniden siyasete girmeyi düşünmediğini de kaydetti.

Yeni Asır

Konular Eski Arşiv