Çalışanlar alacakları için Can Tanrıyar'ın kapısına dayandı!

Televizyoncu Can Tanrıyar'ın sahibi olduğu Uçankuş Tv’nin Maslak’taki binası önünde bugün işlerine son verilen 80 çalışanın protestosu vardı.

Çalışanlar alacakları için Can Tanrıyar'ın kapısına dayandı!

MedyaRadar'ın haberine göre bir süredir maddi sorunlar ile boğuşan Uçankuş Tv'de pandemiye rağmen iş akitleri fesih edilen 80 çalışan kanalın Maslak 1453 yerleşkesi içinde yer alan binası önünde bir basın açıklaması yaptı.

 

Gazeteciler tarafından yapılan açıklamada, “Uçankuş TV‘de patron Hüseyin Can Tanrıyar tarafından işlerinden edilen, aylarca maaşları ödenmediği halde zorunlu izne gönderilen 80’den fazla basın emekçisi artık isyan etti. Televizyonda gayri hukuki şartlarda çalıştırılan, SGK primleri dahi tam yatırılmayan, fazla mesai ücretleri ödenmeyen basın çalışanları mübarek Ramazan ayında kendilerini haksız biçimde işsiz ve aşsız bırakan ‘sözde gazeteci’ patron Hüseyin Can Tanrıyar’dan alın teri haklarını istiyor.” denildi.

 

Açıklamada ayrıca şunlar kaydedildi:

“Hüseyin Can Tanrıyar ise gazetecilere haklarını ödemek yerine sosyal medya mecralarında dalga geçercesine ‘lüks ve şatafat içindeki yaşamını’ paylaşarak, aylarca kendisine 7/24 çalışarak emeğini veren basın emekçilerini rencide ediyor.

Üstüne üstlük yayın mecralarından gazetecilik etiği ile bağdaşmayan paylaşımlar ile haber niteliği olmayan kişilik haklarını zedeleyen montaj görüntü ve düzmece metinlerle haklarını ödemediği gazetecilerin, basın emekçilerinin meslek onurunu da zedeliyor...”

Aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu basın emekçileri “Kimseden sadaka değil alın terimizle şerefimizle kazandığımız haklarımızı istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Uçankuş Tv Gerçekleri…

Sansasyon peşinde bir çizgide yayın anlayışı ile yayıncılık yapan Türkiye’nin ilk magazin kanalı UçanKuş Tv’de kanalın yüzde 65’ine sahip olduğunu söyleyen Can Tanrıyar ile ‘hesapları görmek isteyen’ ortağı arasında yaşanan ‘kriz’ çalışanların mağdur olması ile işin içinden çıkılmaz bir boyut kazandı.

UçanKuş Tv’de yolun sonu göründü mü?

Uçankuş Televizyonunun yüzde 65’inin sahibi olduğunu söyleyen Can Tanrıyar’ın kuşkusuz en büyük kozu, ‘eski magazin arşivleri.!' Ancak bu özellik onun kanalı ayakta tutmasına yetmiyor. Televizyon dünyasındaki acımasız rekabet içinde reklam geliri elde etmek hiç de kolay değil! Ekrana verdiğiniz arşiv magazin içerikleri, eski Türk filmleri ve güvenirliği kalmamış magazin figürleri ile yapılan canlı yayınlarla kanalın ayakta kalması mümkün olmadığı ortaya çıkmıştı.

Pahalı bir ‘oyuncak’ olan televizyonu ayakta tutmanın başka bir matematiğinin olduğu gerçek… Bu gerçeklik ışığında UçankuşTv’de sonun başlangıcı olan ‘olaylar zincirine’ geri dönelim.

Geçtiğimiz hafta cumartesi günü UçanKuş tv kanalında aylardır gece gündüz demeden çalışan basın emekçileri haksız yere işlerine son verilmesi ve alamadıkları maaşlar için bir yanıt almak amacıyla kanal binasına gitti. Ancak burada, Can Tanrıyar’ın ‘hakaretleri’ ile karşılaşınca küçük çaplı bir arbede yaşandı ve bu olay karakola taşındı…

Ünlü ekran yüzü kanala alınmadı!

Son olarak 17 Nisan’da kanalı ayakta tutmaya çalışan küçük ortak, kanalın ekran yüzü haberci Gökhan Taşkın’a işe dönmesi yönünde bir mail atar. Amaç, kanalı ayakta tutmaktır. Gelen bu mail sonrası kanal giden haberci Gökhan Taşkın, Can Tanrıyar’ın talimatı ile kapı dışarı edilir.

Peki, Can Tanrıyar nerede yanlış yaptı?

Değirmenin suyunun her zaman akacağını ve hesap vermeyeceğini düşleyen Can Tanrıyar, ‘hesapsız kitapsız’ harcamalarının yanı sıra çalışanlarının SGK primlerini dahi tam yatırmayarak bir takım küçük hesaplar içine girdi. “Bana kimse karışamaz, ben ne dersem o olur!” tavrı en sonunda finans ortağını ‘isyan’ noktasına getirdi. Tanrıyar’ın kibirli tavırları ve lüks yaşantısını sürekli paylaşması sonun başlangıcı oldu. Kanalın finansal ortağının “ya hesapları göster, ya da para yok” demesi ile kanalın emekçileri maaşlarını alamaz oldu. Bu durum karşısında kanala gelmeyen ve yönetimi oğlu Anılcan ve kardeşi Ali Tanrıyar’a bırakan Can Tanrıyar, telefonlarını kapatarak kayıplara karıştı. WhatsApp üzerinden kanalı yönetmeye çalışması sorunların ayyuka çıkmasına neden oldu! Mart ayının ortasında ortağının mali müşavirlerini kanala yollamasını medyaya "Uçankuş TV'ye silahlı baskın" şeklinde servis etmesi ise Can Tanrıyar’ın en büyük yanlışı oldu!

Gazeteciler hakkını arıyor!

UçanKuş Tv‘nin patronu Can Tanrıyar tarafından işlerinden edilen, aylarca maaşları ödenmediği halde zorunlu izne gönderilen 80’den fazla basın emekçisi şimdi bu pandemi döneminde ne yapacağını kara kara düşünüyor…

medyaradar.com