Canan Karatay eleştiri oklarının hedefinde!

TÜRKTOB Başkanı Yıldıray Gençer, “Buğday’ın kromozomlarıyla oynadılar, buğdayı yerseniz hastalanırsınız” diyen Canan Karatay’a, “Bir tıp doktoru tohumu nereden bilir” diyerek tepki gösterdi.

Canan Karatay eleştiri oklarının hedefinde!
Bugün'den Sümeyra Kırca'nın haberine göre Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB), Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Gençer, özellikle diyet açıklamalarıyla gündem oluşturan Prof. Dr. Canan Karatay'ın buğdaya yönelik eleştirilerine sert çıktı.

Kromozomlarla oynandı iddiası

Gazetecilerle bir araya gelen Gençer, Karatay’ın, “Peygamber Efendimiz döneminde buğdaydaki kromozom sayısı 14’tü, bugün 49’a çıktı, bunu yerseniz hastalanırsınız” şeklindeki sözlerine tepki gösterdi.

Canan Hoca tohumu bilmez

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Karatay'ı, kamuoyunun dikkatle izlediğini vurgulayan Gençer, "Canan Hoca gerçekten, kamuoyu tarafından herkesin dikkatle takip ettiği bir hoca ama tıp profesörü, neticede tohumu bilen birisi değil. Buradaki sıkıntımız bu. Çıkıyor diyor ki: ‘Buğdayın kromozom sayısını değiştirdiler ve biz artık bunu yersek hastalanacağız.’ Böyle bir iddia ortaya atıyorsunuz ve siz kendinizi parçalayın, STK'lar olarak bizler istediğimiz açıklamaları yapalım, Bakanlık istediği açıklamaları yapsın maalesef kafalardaki o tek cümlelik büyük soru işaretinin algısını silmek çok kolay olmuyor” dedi.

Yanlış beslenmeye yol açar

Canan Karatay’ın, kendi alanıyla ilgili olmayan bir alanda, yanlış yorumlar yaptığını vurgulayan Gençer, söz konusu yönlendirmelerin, gelecek neslin yanlış beslenmesine neden olacağına dikkat çekti.

Tohumda İsrail’e bağımlı değiliz

Toplumun en çok İsrail konusunda yanıldığını açıklayan TÜRKTOB Başkanı Gençer, “Tohumda İsrail’e bağımlı olduğumuz tamamen şehir efsanesi. Toplam ithalatımız arasında İsrail'in payı yüzde 5-6 civarında. Tüm tohumlar İsrail'den geliyor algısı oluşturuyor. Bu doğru değil” dedi.