Canlı bombanın üzerinden çıkan SIM kart!..

Bursa’da çarşamba akşamı Ulu Cami yakınında meydana gelen ve 23 kişinin yaralandığı canlı bombalı saldırıyla ilgili soruşturma sürüyor.

Canlı bombanın üzerinden çıkan SIM kart!..
Hürriyet'te yer alan habere göre bombalı saldırıda parçalanan kadın teröristin kimliği ise henüz belirlenemedi. Canlı bombanın ceset parçalarından alınan DNA’lar, tahmin edilen aileyle uyuşmadı.

Canlı bombanın üzerinden M.Ç. adına kayıtlı bir SIM kartı çıktı. Bunun üzerine polis, Bursa’da üniversitede okuduğu anlaşılan bu kişi ile ev arkadaşlarını gözaltına aldı. M.Ç.’nin ev arkadaşı M.O.T., ifadesinde, 24 Nisan gecesi eve saat 23.30 sularında geldiğini, bu esnada M.Ç. ve kız arkadaşı K.’nin mutfakta oturduklarını anlattı.

Odada gürültü çıkarmaları üzerine M.Ç.’nin yanlarına gelerek, “Sessiz olun. Amcamın kızı geldi, şu an odada” dediğini belirtti. M.O.T., bu kadının 25 Nisan’da odadan hiç çıkmadığını, 26 Nisan’da da kendisiyle hiç karşılaşmadıklarını söyledi. M.O.T., ifadesinde, şunları söyledi:

“27 Nisan’da 14.00 sıralarında mutfağa giderken salonda M.Ç.’nin amcasının kızını gördüm. Bayanın üzerinde krem rengi elbise vardı. Başı kapalıydı. Zayıf yapılı, esmer bir bayandı. Hoş geldiniz dedim. O da bana hoş bulduk dedi. Bu görüşmemiz 10-15 saniye sürdü. Ben 17.00 sıralarında evden çıktım. Bayanın o sırada evde olup olmadığını bilmiyorum. M.Ç. kızı odasından doğru dürüst çıkarmadı. Onun için çok fazla görüşüp konuşmadım.”