CIA Gülen'i uyarmış!..

İnternete düşen son konuşma, Gülen'in istihbarat birimleriyle bağlantısını ortaya koydu. Buna göre ABD istihbarat örgütü CIA Gülen'i, MİT'in Pensilvanya çalışmaları için uyarmış

CIA Gülen'i uyarmış!..

Gülen Cemaati'nin ABD istihbarat birimi CIA ile olan yakın ve karanlık ilişkilerini bir kez daha ortaya koyan bir konuşma internete düştü. You Tube'a yüklenen konuşmada, Fethullah Gülen, CIA tarafından MİT'in Pensilvanya'daki faaliyetlerine karşı uyarılıyor.

MİT'İN KOD ADI DR. SİNAN'IN ŞİRKETİ

Önceki gün yayımlanan videodaki konuşmada, Fethullah Gülen ve Mustafa Özcan isimli kişi şifreli ifadelerle, ABD istihbaratından gelen bilgileri değerlendiriyor. Gülen, Mustafa Özcan'dan, bir ABD istihbarat yetkilisinin kendisine gönderdiği istihbaratı alıyor. Buna göre CIA Gülen'e MİT'in Pensilvanya'daki faaliyetlerini artırdığını söyleyip uyarıyor. Videoda, kod adlar kullanılması da dikkat çekiyor. MİT, "Dr. Sinan'ın Şirketi" olarak şifrelenmiş. Dr. Sinan'ın ise, paralel örgütün MİT sorumlusu Murat Karabulut olduğu iddia ediliyor. Konuşmada Özbek kod adlı kişinin de ABD istihbaratı ile Almanya'da görüşen örgüt üyesi olduğu ifade ediliyor. 10 Ekim 2013'te gerçekleşen görüşmede, Mustafa Özcan Gülen'e, "Özbek (paralel örgütün CIA'yla görüşen elemanı) dostumuz var ya efendim, sizin oradaki yetkililerle (CIA) Almanya'da görüştüler. Zaman zaman görüşüyorlardı şeyle ilgili. Bizim bu Dr. Sinan Bey'in şirketi (MİT) var ya efendim, o şirket oraya, onların da daha böyle dikkatini çekecek şekilde bazı elemanlar göndermişler. 'Orada oturan Türklerin, sizin, oraya giriş çıkışlarında daha dikkatli olsak iyi olur' dedi" diyor. Fethullah Gülen ise uyarının, örgütün Almanya'daki faaliyetleri için olduğunu zannederek "Almanya için değil mi?" diye soruyor. Mustafa Özcan da cevap olarak "Değil efendim, sizin orayla ilgili, oranın yetkililerinin de dikkatini çekmiş" diyerek CIA'nın yaptığı uyarının Pensilvanya ile ilgili olduğunu belirtiyor. Konuşmanın yer aldığı videoda, paralel yapının yabancı istihbaratlarla olan ilişkisine dair fotoğrafların ve yeni konuşmaların yayımlanacağı da belirtiliyor. 

SABAH