Çiftçiler Gayrimenkul için 10 Milyar liralık iflas 'buluşması'

Zincirlikuyu’daki Çiftçi Towers’ın sahibi Çiftçiler Gayrimenkul AŞ’nin iflası ile ilgili alacaklılar bir araya geliyor. 10 milyar lirayı aşan borç ile batan şirketin alacaklıları 11 Eylül'de bir araya geliyor. Projede yer alan 437 daire ve dükkanın satışı halinde alacaklılar paralarını alabilecek.

Çiftçiler Gayrimenkul için 10 Milyar liralık iflas 'buluşması'

HALKTV'nin özel haberine göre Türkiye’nin en büyük holdinglerinden biri olan 75 yıllık Çiftçiler Holding için sonun başlangıcı, Zincirlikuyu’da inşa ettiği 59’ar katlı VE iki kuleden oluşan Çiftçi Towers oldu.

Şirketin iflasına karar verilmişti

Projenin zamanında tamamlanmaması, beklenen ilgiyi görememesi ve artan maliyeler holdingin de mali yapısını önemli ölçüde bozmuştu. Aile üyeleri arasındaki anlaşmazlığın da etkisi ile holdingin amiral gemisi konumundaki Çiftçiler Gayrimenkul Yatırım AŞ’nin iflası ile son buldu.

Alacaklıların toplantısı adliye binasında

Şirketin tasfiyesi İstanbul 1. İflas İdaresi eli ile yürütülüyor. Şirketten alacaklı olan kişi ve kurumlar 11 Eylül günü Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi’nde düzenlenecek toplantıda bir araya gelecek.

Bankanın alacağı 347 milyon dolar

Şirketin en büyük alacaklısı ise özel bir banka. Bankanın alacağı 347 milyon dolar seviyesinde. Kurun da yükselişi ile birlikte şirketin borcu da TL cinsinden önemli ölçüde arttı. Anılan banka dışında çok sayıda tedarikçi de alıcı konumda.

Tasfiye sürecindeki şirketin elinde ise, tamamlanması beklenen 437 daire ile dükkân bulunuyor.

İlk kamyon fabrikasını kurdu

Şimdilerde 'iflas davası' ile gündemde Çiftçiler Holdingin ana faaliyet alanı otomotiv olsa da, enerji, inşaat ve lüks yat ticareti grubun faaliyet yürüttüğü alanlar oldu. Alfa Romeo, Lancia, Jeep ve Chrysler gibi lüks otomobil markalarının yetkili bayiliğini yapan Çiftçiler Holding, Türkiye'de ilk kamyon fabrikasını kuran şirket olarak biliniyor. Askam Kamyon, uzun yıllar sektörün önemli oyuncularından biri konumunda oldu.