Çıraklık okulunde dehşet!..

İzmir Bornova Altındağ Çıraklık Eğitim Merkezi'nde eğitim gören A.K, tartıştığı B.A, E.A, M.N.Y. ve A.B'yi hastanelik etti. Saldırgan öğrenci gözaltına alındı...

Çıraklık okulunde dehşet!..

zmir Bornova Altındağ Çıraklık Eğitim Merkezi’nde dün sabah saatlerinde dehşet dakikaları yaşandı. Haftanın belirli günlerinde eğitim alan öğrenciler arasında çıkan arbede kan akmasına yol açtı. Merkezin erkek kuaförlüğü bölümünde okuyan A.K, iddiaya göre kantinde bulunduğu sırada, ’Bana neden baktın’ diyerek B.A. isimli arkadaşı ile tartıştı.

ARBEDE YAŞANDI

Tartışmanın kavgaya dönmesiyle birlikte cebinden bıçağını çıkartan A.K. gelişi güzel salladı. Çıkan arbede sırasında B.A. sol karın boşluğundan yaralandı. Bu sırada kantinde bulunan ve kavgayı ayırmak isteyen E.A. sol koltuk altından, M.N.Y. ile A.B’de ellerinden bıçaklandı. Yaralılar okula gelen 112 Acil Servis ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Öğrencilerin tedavisine burada başlandı. Zanlı A.K. ise Altındağ Çıraklık Eğitim Merkezi’nde gelen Çocuk Polisi ekipleri tarafından ifadesi alınmak üzere Çocuk Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Yaralılardan E.A. "Bu nasıl bir eğitim kurumu, can güvenliğimiz yok. Biz eğitim almak için buradayız. Ama bazıları rahatlıkla okula bıçakla gelip sınıf arkadaşını yaralayabiliyor" diye konuştu.

DURUMLARI İYİ

A.K. tarafından bıçaklanan ve sol karın boşluğundan yaralanan B.A’nın ve kantinde bulunmak ve kavgayı ayırmak istemekten başka suçları olmayan E.A, M.N.Y. ve A.B’nin hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi. Yaralı öğrencilerin tedavilerinin ardından taburcu edilecekleri öğrenildi. Polis tarafından gözaltına alınan zanlı A.K’nin de ifadesinde suçlamaları kabul etmediği bildirildi.

VELİNİN İSYANI

Öğrenciler yaşadıkları dehşet dolu dakikalara isyan ederken, yaralı öğrencilerden E.A’nın babası Turgut A, "Bu nasıl bir eğitim sistemi, nasıl bir disiplin, okula nasıl bıçak sokulur. Hiçbir denetleme ve kontrol olmuyor mu? Bu çocuklardan biri ölseydi sonucuna kim katlanacaktı? Tüm bu işin sorumlularından şikayetçiyim. Artık okul yönetimi ve emniyet güçleri tarafından ciddi bir önlem alınmalı" dedi.

FATİH ŞENDİL