Çocuklarda Kansızlık

Çocuklarda Kansızlık

Çocuklarda Kansızlık

Bu nedenle ailelerin bebeklerde ve çocuklarda sık görülen kansızlığın belirtilerini, iyi bilmesi ve zamanında uzmana başvurması gerekir.

Kansızlık,her yaşta görülebilen bir sağlık sorunudur. Özellikle bebeklik ve çocukluk çağında, erişkinlere oranla daha sık rastlanır. Bunun temel sebebi bebeğin anne sütü almaması ve demir minerallerince eksik gıdalarla beslenmesidir. Demir eksikliğine bağlı kansızlık, basit bir sorun değildir.

Demir eksikliği, sadece fiziksel rahatsızlıklara neden olmakla kalmayıp, bebeklerde zeka düzeyini de etkileyebiliyor. Anne ve babaların kansızlık konusunda dikkatli olması, belirtilerini ve etkilerini iyi bilmesi gerekiyor.

Anemi, hemoglobin konsantrasyonunun veya kırmızı kan hücrelerinin “alyuvar” sayısının beraber veya ayrı olarak, o yaşa uygun normal değerlerin altına düşmesi sonucu oluşan, kanın oksijen taşıma kapasitesi ve dokulara giden oksijen miktarı azalır.

Kansızlık; çocuklarda kendini, çok değişik biçimde gösterir. Bu klinik tablo hiçbir bulgu olmamasından çok, hasta bir çocuğa kadar geniş bir yelpaze içerir.