Çocuklarda saman nezlesi, öksürük, krup

Çocuklarda saman nezlesi, öksürük, krup

Çocuklarda saman nezlesi, öksürük, krup

Ağaç polenleri nedeniyle çocuklarda alerjiye neden olan sabah nezlesi, belirtileri itibariyle normal nezle ile karıştırılabiliyor. Aradaki fark ise şudur: Saman nezlesi olan kişide burunda kaşıntı olur, gözlerde daha fazla sulanma ve kaşıntı meydana gelir. Çocuk elinin içi ile burnunu yukarı doğru kaşır. Virüs kaynaklı nezle genelde 7 gün içerisinde iyileşirken, saman nezlesi bahar mevsimi süresince devam edebilir.
Gece öksürüğü, göz nezlesi
Bahar aylarında çocuklarda sık görülen alerjik rahatsızlıklardan biri de gece öksürüğü. Çocuklar yattığında başlayan öksürük ve solunum sıkıntısı had safhaya çıkabiliyor. Bahar mevsiminde sık görülen bir başka alerjik hastalık da göz nezlesi. Alerjik rinit ile beraber görülen bu hastalıkta hasta çocuğun gözleri kızarır, gözleri sulanın, gözleri yanar ve gözlerinde batma hissi oluşur. Fakat gözdeki akıntı iltihaplı ise enfeksiyondan şüphe edilmeli ve bir göz hekimine götürülmelidir.
Ses kısıklığı ve krupYine bahar aylarında gözellikle küçük yaştaki çocuklarda ortaya çıkan bir başka viral hastalık da krup… Bir üst solunum yolu hastalığı olan krup, ses kısıklığı ile kendini gösteriyor ve tedavi edilmediği taktirde ciddi solunum sorununa yol açabiliyor. Virüslerin neden olduğu bu hastalığın belirtisi ise iki üç gün devam eden burun akıntısı, ses kısıklığı ve hafif ateş… Ayrıca çocuk havlar gibi öksürür. Nefes alıp verirken hırıltı görülmesi hastalığın ilerlediği anlamına gelebilir. Kimi zaman alerjik reaksiyon şeklinde görülen bu hastalık tedavi edilmelidir.