Cumhuriyet mitingine büyük ilgi!..

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde toplumsal muhalefeti harekete geçirmek için Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından düzenlenen miting nedeniyle tren ve otobüslerde yer bulmak imkansız hale geldi!..

Cumhuriyet mitingine büyük ilgi!..

ADD Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Ercan, mitinge ilişkin son hazırlıklar hakkında bilgi verdi. Ercan, atılacak sloganların, "laiklik" "ulus-devlet" ve "bağımsız Türkiye" temalarından oluşacağını söyleyerek, sloganların hiçbirinde "Erdoğan", "AKP" ve "Cumhurbaşkanı" kelimelerinin geçmeyeceğini vurguladı.

Ercan, "Miting, Başbakan Erdoğan’ın şahsına karşı düzenlenen bir eylem değil" diyerek, bugün yapılacak mitingin cumhuriyete sahip çıkmak isteyenlerin tepki göstermesi için kalan tek fırsatları olduğunu söyledi. Ercan, "Sadece Türkiye değil, dünyanın gözü bugün bizim üzerimizde olacak" dedi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkilileri mitingde toplam 10 bin polisin görev alacağını söylediler. Ercan ise ADD olarak yaklaşık 500 kişilik bir güvenlik ekibi oluşturduklarını söyledi. Saat 11.00’de başlaması planlanan miting süresince alan ve çevresi polis helikopteriyle kontrol altında tutulacak, kameralarla sürekli izlenecek.

Miting yüzünden Ankara’ya gelen tren ve otobüslerde tüm yerler doldu. Ankara-Haydarpaşa seferlerinde kapasite yüzde 36 arttırıldı. Otobüs firmaları ek seferler koydu!..

Ankara’da bugün yapılacak "Cumhuriyetine Sahip Çık" mitingi öncesi her yer "Farkındayız" afişleriyle donatıldı ve vatandaşlar saat 11.00’de başlayacak mitinge davet edildi!.. Mitinge katılımın çok fazla olması bekleniyor!..

Konular Eski Arşiv