Dava devam ederken Cengiz Holding Kazdağları'nda!

Akbelen'de ağaç kıyımına karşı direniş sürerken Cengiz Holding'in, dava süreci devam etmesine rağmen Halilağa Bakır Madeni Projesi kapsamında Kazdağları’nda ağaç kesimine başladığı öğrenildi.

Dava devam ederken Cengiz Holding Kazdağları'nda!

HALKTV'nin haberine göre Kazdağları Kardeşliği tarafından yapılan açıklamada, bakır madeni projesine karşı açılan dava sürmesine rağmen Cengiz Holding'in yol ve şantiye sahası için ağaç katliamına başladığı bildirildi. Cengiz Holding, dava süreci devam etmesine rağmen Halilağa Bakır Madeni Projesi kapsamında Kazdağları‘nda ağaç kıyımına başladı.

İkinci dava devam ediyor

Yeşil Gazete'de yer alan habere göre Halilağa Bakır Ocağı Kapasite Artışı, Cevher Zenginleştirme Tesisi ve Atık Depolama Tesisi Projesi‘ne karşı ekoloji savunucuları tarafından açılan ilk dava doğanın lehine sonuçlanırken ikinci dava devam ediyor. Kazdağları Kardeşliği, dava sürecinde projeye ilişkin herhangi bir faaliyet yapılmaması gerekmesine rağmen Cengiz Holding’in ormanda yol ve şantiye sahası için ağaç kesimine başladığını bildirdi.

Ekoloji aktivistleri, sosyal medya üzerinde yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Akbelen‘de katliam sürerken Cengiz Holding Kazdağları’nı tahrip etmeye başladı. Maden projesine karşı açtığımız ilk davayı kazanmamıza ve 2'inci dava devam etmesine rağmen şirket ormanda yol ve şantiye sahası için ağaç katlediyor! Kazdağları’ndan #DefolCengiz"

Dava devam ederken Cengiz Holding Kazdağları'nda!