Dekolte günah mı?

Başörtüsünün tartışıldığı sabah programında 'örtü nereyi örtmeli?' tartışması yaşandı.

Dekolte günah mı?

'Türban Yahudi geleneğidir', 'Türkiye'yi bekleyen tehlike mahalle baskısı değil mikro faşizmdir' ve son olarak 'Kur'an sek içilmez' açıklamaları ile açıklamaları ile adı 'Aykırı İlahiyatçı' olarak anılmaya başlanan Doç. Dr. Şahin Filiz, "Başörtüsü Kur'an'da yoktur. Bu hüküm uyduruk hadislere dayandırılıyor" iddiasında bulundu.

SABAH PROGRAMINDA TÜRBAN TARTIŞMASI
Müge Anlı ve Pakize Suda'nın sunduğu 'Dobra Dobra' programına katılan Doç. Dr. Şahin Filiz, 'Kur'an'da başörtüsü ile ilgili hüküm bulunmadığı' şeklindeki iddiasını tekrarladı.

DİN TÜRKÇE OLMALI
Dinin Arapça olması nedeniyle yanlış anlaşıldığını savunan Filiz, "Din Türkçe olsa bu tür yanlış anlaşılmalar olmaz. O zaman bu söylediklerimi herkes anlar" dedi.

DEKOLTE GÜNAH MI?
Kur'an'ı Kerim'de 'Başınızı örtün' şeklinde bir emir olmadığını belirten Şahin Fizliz, "Ayet sadece ağır cinsel yerlerinizi örtün diyor. Kadınlarda artı bir cinsel bölge de göğüsler. O yüzden göğüslerinizi örtün" diyor dedi. Filiz, Nur Suresi'nin sadece 'Başörtülerini yakalarının üstüne salsınlar' diyor. Yani 'göğüslerini örtsünler' diyor" şeklinde konuştu.

Filiz'in bu iddiası üzerine programın sunucularından Pakize Suda göğüs dekoltesini göstererek, "Şu anda ben çok günaha giriyor olabilir miyim?" diye sordu. Şahin Filiz bu soruyu gülerek geçiştirmeyi tercih etti ve sadece 'Bilmiyorum' demeyi tercih etti.

PROFESÖR OLARAK TRANSFER OLDU
Konya Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğretim görevlisi olan Doç Dr. Şahin Filiz, bir süredir gündeme getirdiği tezlerle dikkat çekiyordu. Çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen konferanslara konuşmacı olarak katılan Filiz, Selçuk Üniversitesi'nde kendisine profesörlük verilmediğini öne sürerek Akdeniz Üniversitesi'ne başvurmuştu. Doç. Dr. Şahin Filiz'in başvurusunu kabul eden Akdeniz Üniversitesi, Filiz'i Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'ne profesör olarak atamıştı. Aynı zamanda Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Başkanı olan AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın, laiklik konusundaki çıkışlarıyla tanınıyor.

ensonhaber

Konular Eski Arşiv