Devletin protokolü şeyhin huzurunda

Sakarya protokolü, kendisini “21 tarikatın lideri” olarak tanıtan şeyhe el pençe divan durdu.

Devletin protokolü şeyhin huzurunda

Sözcü Gazetesi'nden Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre Sakarya'da devlet protokol, Irak kökenli Şeyh Muhammed Hüseyni'nin huzuruna çıktı. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Mehmet Sarıbıyık, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İl Müftüsü Hasan Başiş, Gençlik Spor İl Müdürü Arif Özsoy, Şeyh Hüseyni'yi ziyaret edip boy boy fotoğraf çektirdiler.

Devletin protokolü şeyhin huzurunda

Gençlik Spor İl Müdürü Arif Özsoy, Şeyh Hüseyni onuruna önceki gün iftar düzenledi. Ayşe Hümeyra Ökten Yurdu'nda verilen iftara, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Mehmet Sarıbıyık da katıldı.

Devletin protokolü şeyhin huzurunda - Resim : 2

Şeyh Hüseyni aynı gün, Müftü ve Gençlik Spor İl Müdürü tarafından, Sabahattin Zaim Öğrenci Yurdu ‘Has Oda'da özel olarak ağırlandı. Yine Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy ile Müftü Hasan Başiş, Şeyh Hüseyni'yi karargahında ziyaret etmek için 16 Mart'ta İstanbul'a gitti.

Devletin protokolü şeyhin huzurunda - Resim : 3

MİSAFİRPERVERLİĞİNİZ İÇİN ÇOK MÜTEŞEKKİRİM

Şeyh için Ayşe H. Ökten Yurdu'nda iftar verildi. Şeyh aynı gün Sabahattin Zaim Yurdu Has Oda'da ağırlandı. Protokolün şeyhe saygısı dikkat çekti.

BABASI ÖLÜNCE TARİKATIN BAŞINA GEÇTİ

El hüseyni lakabıyla bilinen Şeyh Seyyid Muhammed Accân el Hadîd El Hüseyni Er-Rifaî, Musul doğumlu. Babası vefat edince tarikatın başına geçti. Başında olduğu Darüsselam Külliyesi'nin Urfa'daki merkezi 2014'te kuruldu. İstanbul'da ise Seyyidler ve Şerifler Tasavvuf Araştırma Derneği'nde faaliyet yürütüyor.

Devletin protokolü şeyhin huzurunda - Resim : 4

Bürokratlar, Şeyh Hüseyni'yi ziyaret edip boy boy fotoğraf çektirdiler. Şeyh Hüseyni, bütün bu ziyaretleri Facebook hesabından paylaştı.

Öğrencilerin sorunlarını görüşmüşler

Sakarya Gençlik Spor İl Müdürü Arif Özsoy, Şeyh Hüseyni'ye yaptıkları ziyaretler için şu açıklamayı yaptı: “Sakarya'da 132 ülkeden yabancı öğrenci var. Şeyhin de maddi anlamda destek olduğu, ülkemize gelmesine vesile olduğu öğrenciler vardı. Bu öğrencilerden bazılarının yaşadığı maddi sıkıntıları vardı. Kendisini ziyaret edip sıkıntıları konuştuk.”

Konular Sakarya