DİYARBAKIR OLAYLARI TARTIŞILDI

Erman Toroğlu, Diyarbakırspor Başkanı Çetin Sümer ve Gazete Habertürk Yayın Koordinatörü Serdar Ali Çelikler Diyarbakırspor-Fenerbahçe maçında meydana gelen olayları değerlendirdi.

DİYARBAKIR OLAYLARI TARTIŞILDI

Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı'nın hazırlayıp sunduğu Teke Tek programında, Diyarbakırspor-Fenerbahçe maçı bitiminde yaşanan tatsız olaylar değerlendirildi.

Türk futbolunun sivri dilli yorumcularından eski hakem Erman Toroğlu, Diyarbakırspor Başkanı Çetin Sümer ve Gazete Habertürk Yayın Koordinatörü ve Spor Yazarı Serdar Ali Çelikler, Diyarbakır'daki olayları masaya yatırdı. Maç bitiminde olay çıkaran grubun Diyarbakırspor'la ilgisinin olmadığını savunan Sümer, söz konusu taraftar grubunun hain olduğunu söyledi.

Erman Toroğlu da, "Doğu'da enteresan şeyler oluyor, bu tür olayları çıkaranlar teröristtir, anarşisttir" diye konuştu.

Geçtiğimiz pazartesi günü oynanan Diyarbakırspor-Fenerbahçe maçında yaşanan olayların tartışıldığı Teke Tek programına konuk olan Diyarbakırspor Başkanı Çetin Sümer, olaylardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Başkan Sümer, maç bitiminde taşlı sopalı eylem yapan bir grup taraftarı "hain" olarak nitelendirdi ve söz konusu 150-200 kişilik grubun Diyarbakırspor'la ilgisinin olmadığını söyledi. Olayları siyasi bir temele dayandıran Sümer, yaşanan tatsız olayların asıl sebebinin Diyarbakırspor'un gelişmesini istemeyen kulübün eski yönetiminin olduğunu iddia etti.

"GÜVENLİK ZAFİYETİ VAR"

Stat güvenliğinin de tartışıldığı programda güvenlik önlemlerinden şikayetçi olan Başkan Çetin Sümer, "Biz yabancı maddelerin sahaya gelmesini engellemek için file yaptırdık" dedi. Dışarıdaki inşaatlardan taş ve sopaların gizlice tribünlere sokulduğu maçta polisin ve özel güvenliğin zafiyet gösterdiğini ifade eden Sümer, "İster bizden olsun, ister emniyetten olsun her iki şekilde de güvenlik zafiyeti var" dedi. Sorunların kaynağını eğitim eksikliği olarak gören, köyden kente göç eden insanların adaptasyon sorunu yaşadığı ve rahatlıkla provokasyona gelebildiğini ifade eden Sümer, olaylı geçen maçın terör zemininde değerlendirilmesinin doğru olmayacağını savundu.

TOROĞLU: "BUNLAR TERÖRİST"

Erman Toroğlu ise Diyarbakırspor-Fenerbahçe maçını provoke edenlerin terörist olduğunu iddia etti ve tartışma yaratacak sözlere imza attı. Toroğlu: "Doğu'da enteresan şeyler oluyor, bu tür olayları çıkaranlar teröristtir, anarşisttir" dedi. Maç öncesinde ve sonrasında yaşanan güvenlik zafiyetinde de değinen Toroğlu, "Polis ile özel güvenlik güçlerinin gizli bir çekişmesi mi var?" diye sordu.

İSTİKLAL MARŞI OKUNMUYOR

Doğu'da oynanan maçlarda İstiklal Marşı'nın okunmadığını öne süren Erman Toroğlu, "Statta sadece polisler ve futbolcular İstiklal Marşı okuyor, neden statlarda milli marşımız okunmuyor?" diye sordu. Toroğlu ilerleyen dakikalarda sinirlenerek "Bunlar PKK'lı" dedi. Toroğlu'nun marş çıkışına cevap veren Diyarbakırspor Başkanı Sümer, "Ben okuyorum, başkasını bilemem" yanıtını verdi.

AÇILIMA DEĞİNDİLER

Erman Toroğlu'nun "Apo size de yol haritası veriyor mu?" sorusuna gülerek cevap veren Sümer, "Ben Apo'yu nereden bileyim" deyince gülüşmelerin olduğu programda Sümer siyasi partilerin birlik içinde Diyarbakırspor'un yanında olduklarını belirtti.

VERİLEN CEZAYA SAYGILIYIZ

Olaylı maç sonrası Futbol Federasyonu tarafından bir maç seyircisiz oynama ve bir maç da saha kapatma cezası alan Diyarbakırspor'un maddi imkanlarının çok zayıf olduğunu belirten Sümer, kulübün 5 kuruşunun olmadığını söyledi. Diyarbakır Belediyesi'nden maddi bir yardım alamayan kulübün kendi imkanlarıyla ayakta kalma mücadelesi verdiğini savunan Sümer, devletin de Diyarbakırspor'a maddi hiçbir katkısının olmadığını söyledi. Federasyonun 10 bin lira para cezasının hatırlatılması üzerine ise "Saygılıyız " diye cevap verdi.

18 MİLYON TL BORCUMUZ VAR

Dyarbakırspor'un reklam gelirlerinin çok düşük olduğunu belirten Başkan Sümer, kulüp giderinin gelirden fazla olduğunu ve 17 milyon 650 bin lira borçla bu gemiyi yürüttüklerini kaydetti. Erman Toroğlu'nun "Milletvekilleriniz çıkarıp para vermiyor mu?" sorusu üzerine Sümer, "Herkesin bu çorbada tuzu var" dedi.

BİR DAHA BÖYLE OLAYLAR YAŞANMAZ

Fatih Altaylı'nın "Diyarbakır'da bir daha böyle şeyler yaşanır mı?" sorusuna "Kesinlikle yaşanmaz" cevabını veren Sümer, bundan sonra yaşanması muhtemel başka bir olay için de yoğun güvenlik önlemleri alacaklarını söyledi.

Gazete Habertürk Yayın Koordinatörü ve Spor Yazarı Serdar Ali Çelikler de, "Doğu'daki kulüplere pozitif ayrımcılık yapılsın. Kulüplerin ekonomik yapılarını denetleyen bir yapı olsun. Gelişigüzel bilet dağıtılmasın, bu işin de bir TMSF'si olsun. Doğu'daki futbolu düzenleyen, denetleyen bir kurum olsun" diye konuştu.

Programdaki konuşmalardan kısa bir kesiti haberin videosuna tıklayarak izleyebilirsiniz..