Diz ağrıları nedeni

Diz ağrıları nedeni

Diz ağrıları nedeni

Yaşlıların daha kötü olduğu malum hem kireçlenme hemde romatizma ile birleşince çekilmez onları önlemenin yöntemleri nelermiş ?

Bacak ağrılarının çeşitli sebepleri vardır. Dolaşım bozuklukları, yürüyüş sırasında olan ağrılar, trafik kazası, fazla ayakta kalmak, ağır bir iş yapmak, travmalar, zedelenmeler, burkulmalar gibi sebeplerle ortaya çıkabilir. Bu ağrıların çoğu travmaların çok şiddetli olmaması kaydıyla ilaç tedavisiyle azaltılabilir. Fakat ciddi travmalarda ya da yaralanmalarda cerrahi müdahale gerekebilir.

Diz eklemlerinden kaynaklanan ağrılar da kişiyi rahatsız edebilir. Bu ağrı diz eklemlerinin üstünde ya da altında başlar ancak iltihabi durumlara göre bacaklara yayılabilir. Genellikle merdiven çıkarken, namaz kılarken, oturup kalkerken, dizlerde acıma hissedilebilir. Bu ağrı ayağın zorlanmasıyla ortaya çıkan bir rahatsızlıktır.

Ayakların üşümesi bacağın ağrımasına neden olabilir. Bu nedenle özellikle soğuk havalarda kalın çorap giyilmeli ve ayaklar iyi korunmalıdır. Aynı zamanda ayak tabanlarında oluşan ağrılar da bacakları rahatsız edebilir. Bu nedenle çok fazla ayakta kalmamaya özen gösterin. Çünkü ayakta fazla kalınması durumunda vücudun ağırlığının ayaklara binecek olmasından dolayı bacakların ağrımasına sebep olur.

Bacak ağrısının çok fazla hissedilmesi durumunda mutlaka uzman bir hekime gidilmelidir. Unutmayın ki ağrılar küçük gibi görülebilir. Ancak önemsenmediğinde kötü sonuçlar ortaya çıkabilir. Bu nedenle bir sorun olduğunda mutlaka bir uzmandan destek alınmalıdır.