Dolandırıcıların son taktiğine dikkat!..

Dolandırıcıların yeni taktiği: 'DHKP-C hesabınıza girmiş...'

Dolandırıcıların son taktiğine dikkat!..
Yeni Asır'dan Fatih Şendil'in haberine göre telefon dolandırıcılarının bu kez terör örgütü DHKP-C'nin adını kullandığı ortaya çıktı. İzmir'de ev hanımı H.K'yi arayan dolandırıcılar, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp "Adınıza DHKP-C örgütü tarafından kredi kartı çıkarılmış. Hesaplarınıza girilmiş" dedi.

Şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı da telefonda hatırlatarak korku salan dolandırıcılar H.K'den, zanlıları yakalamak için operasyon yapacakları yalanını söyleyip banka hesabındaki 40 bin TL para ile evdeki ziynet eşyalarını siyah renkli bir çöp torbasına koyup Bayraklı Sevgi Yolu sonundaki çöp kutusunun kenarına bırakmasını istedi. Ev hanımı H.K. ise durumu polise bildirdi.

Ev hanımı H.K'nin ihbarı sonrası savcılığın talimatı ile operasyon için düğmeye basan polis, Bayraklı Sevgi Yolu sonunda bulunan çöp tenekesi etrafında önlem aldı. İçi para ve altın dolu siyah poşeti almaya gelen 16 yaşındaki S.Y. operasyonla yakalandı.

S.Y'nin ifadesinden yola çıkan polis, dolandırıcılık olaylarını yönlendiren kişilerin Urfa'da olduğunu belirledi.

Çocuğun verdiği ifade ve bilgiler sonrası operasyon Urfa bölgesine kaydırılırken ifadesi tamamlandıktan sonra Çocuk Mahkemesi'ne sevk edilen S.Y tutuklanarak cezaevine gönderildi