Ebru Gündeş evlenmeden önce hiç araştırmadı mı?..

"Cin gibi bir kadın, hatta pek de bilmiş tavırlarıyla sevdik onu, eh fakir değil, aç değil, kazancı yerinde , şöhreti var, nasıl atladı, eşinin ne iş yaptığını bilmemesi mümkün mü? Böylesi ‘Mars’ da olmaz. Marsı kayda geçiriyoruz."

Ebru Gündeş evlenmeden önce hiç araştırmadı mı?..
Ebru Gündeş bu çocukla evlenmeden araştırmadı mı kimdir diye?

KAYDA GEÇSİN

Ortada yozlaşmışlık, rüşvete açık, kokuşmuş (corruption) bir durum  var.

Olan biteni aşureye çevirip örtmeye boşuna çabalayan medya mensupları kendilerine yazık ediyorlar, ya da işleri bu, hiç bir zaman gazeteci filan olamadılar tıpkı bazılarının sanatçı olamadığı gibi  .

Ayakkabı kutularından ayakkabı çıkmayan günlerdeyiz, Pandora’nın kutusu açıldı, bizde ayakkabı kutusu olarak tecelli etti.

Şimdi Kayda Geçirmeye başlayalım ;

Birincisi olan bitenden Eski İçişleri Bakanı Saadettin Tantan’ın değişiyle sokak kedilerinin bile haberi varken medyanın haberi yok muydu ?
Yani bazı siyasileri  alayı valayla karşınıza alıp yüzlerce program yapan bazı  televizyoncu, gazeteciler  kimilerinin servetlerindeki artışları, şaibeleri bilmiyor muydunuz ?
Bunları araştırmak, peşine düşmek yerine hürmetlerinizi arz ettiniz.
Tam bir rezalet kayda geçsin.

Şimdi son derece başarılı bir polis operasyonuna, twitter’da bende polis müdürleri gibi görevimden alınmışım gibi şaka karışık benzetmelerle polisin başarısına eklemlenmek isteyen , kendini  son dakikada  kovduranların  numaralarını yutacak insanlar mıyız biz ?

Buna kıvırtma zamanı demek daha doğru olur. ‘Bukalemun’ yazım pek tuttu kullanan kullanana şimdi de ‘Rüzgar Gülleri’ hediyem olsun !

Kaldı ki bu her devrin rüzgar alıp yelkenlerini dolduran  ‘Rüzgar Gülleri’ geçmişlerini yeni nesilin bilgisizliğine güvenip saklayacaklarını düşünüyorlarsa ‘Verdimse verdim’ leri unutmadık , hava köprüsü kurularak birleştirilen çifte yalılarının  kapılarından çıkmamak için direnenleri de.
Biraz susssalar iyi olur artık. Ama dil pabuç , bu gibileri korumaya yönelik her hareket esef vericidir ve  mesleki dayanışmayla filan alakası yoktur, ve biz ‘Sade Vatandaşların’ artık yeter deme hakkımız var.

Sade vatandaş' yazımda  ‘sade’ kelimesinin ‘yalın ‘ anlamını kayda geçirmiştik.
Burada ilave etmek istediğim bir başka husus var, ‘Sade’ kelimesinin yalın olan anlamı kelime ‘Sa’de’ olarak yazılırsa ‘ Dişi Eşşek’ anlamına geliyor.
Sayın Tantan’ın sokak kedilerinin bile herşeyi bildiğini söylediği ortamda benim gibi ‘Sa’de Vatandaşların’  bilmemesi mümkün mü , hani eşşek yerine konuluyorsak da kediler kadar idrakimiz var.

Gazeteci, milletvekili dişiler haydi haydi biliyorlardır diye düşünüyor ve kayda geçiriyorum. Kırmızı atkı takmayı aşmalarını beklerim  ayrıca İtalyan parlamentosuna öykünmeyi bırakıp özgün protestolar tasarlamalarını öneririm.
‘Mosmor’ olduğumuz şu günlerde hiç olmazsa mor rengi tercih edebilirlerdi.
Seçilmişlerin terbiyesiziyle uğraşıp vakit kaybedeceklerine, terbiyelisiyle uğraşsalar daha iyi ederler eğer medyadan izlediklerimiz, dinlediklerimiz doğruysa  meclisteki arkadaşlarından biri rüşvet aldıktan sonra  teşekkür için telefon açıyor . Pek terbiyeli bir adam !  Yüksek terbiyeye bakın !  Dünya Rüşvet Tarihine  geçtik .

Polis genel anlamda itibarını sırf hoşa giden sözler söyleme ustası olmuş  ve rüzgarın yeni yönüne göre pozisyon alanlara feda etmemeli.
Bizleri ilgilendiren emniyet, polisimizin işini doğru  yapan insanlardan olması neye inandığı, kimi sevdiği onların bileceği iş.
Gene eski bakan  Sayın Tantan’ın söylediğine göre, son derece başarılı , gizliliği olması gereken bir operasyon yapmış polis.
Kayda geçirelim .

Gene operasyonun merkezinde bir ‘Yalı’ var. 
Demokrasimiz  bu yalıladan neler çekti, hala çekmekte.

Bu ‘yalı’ tutkusu nedir böyle ? 
Hani ikide bir Boğaziçi yalılarının hikayeleri anlatılır asıl hikaye galiba burada yatıyor.
Kimlere nasıl el değiştirmiş yalılar bir belgeselci el atsada izlesek.

Her zaman söylerim, magazinciler anlayana , çağın antolojisine, ve savcılara belge bırakıyorlar diye, magazin gazetecileri çok önemli bir görev yapıyorlar aslında, gazeteciyim diye şişinen ve magazin gazeteciliğini azımsayanlara ibret olsun.

Yıllar önce bir ‘sanatçı’  yabancı bir  zenginle evlenmişti, gene paralı bir adam, tekneler mekneler sonra adam kayboldu gene magazinden okuduk ‘sanatçı’ boşanmak için kocasının izini bulamadı, derken  esrarengiz damadın bildiğimiz adının gerçek olmadığını da öğrendik , aslında olmayan bu adamla nasıl evlendi ve boşandı sonrasını bilmiyoruz, al sana güzel bir filim konusu !

Ve Ebru Gündeş, bir başka ‘sanatçı’ evlenirken hiç mi araştırma yapmadı kimdir bu adam diye ?
O paralar nereden  bu yaşta bu zeka hayretlere seza demedi mi?
Cin gibi bir kadın, hatta pek de bilmiş tavırlarıyla sevdik onu, eh fakir değil, aç değil, kazancı yerinde , şöhreti var, nasıl atladı, eşinin ne iş yaptığını bilmemesi mümkün mü?
Böylesi ‘Mars’ da olmaz.
Marsı kayda geçiriyoruz.
Ve rüşvet aldığı suçlamasıyla karşı karşıya kalan bir siyasetçinin twitter mesajlarında kendisini dini referanslar, ‘Ayet, Hadisi Şerif’leri kullanarak aklamaya çalışması da affedilir bir davranış değil, Mübarek Kitap Kuran’anı niye karıştırıyorsun bu işlere, inananlara saygın yok mu kardeşim, senin işin hukukla karıştırma dinimi siyasetine.
Kuran’ı Kerim senin rüşvet savunman için değil Müminler için indi.

Halimizi kayda geçirirken kokuşmuşluğun medya ayağının olan bitenin dışında artık tutulamayacağını da görüyoruz ve sabırla bekliyoruz.

Sevgiyle
NECEF UĞURLU /[email protected]

DÖRDÜNCÜ KUVVET MEDYA