Ebru S.: "Ölmek istemiyorum"

İzmir Çiğli’de annesi ve kardeşi, eski kocası Mahmut Yıldırım tarafından öldürülen Ebru S, korku içinde cezaevi firarisi Yıldırım’ın yakalanmasını bekliyor. “Beni yalnız bırakmadılar diye ailemi katletti” diye konuşan Ebru S, “Ölmek istemiyorum” dedi.

Ebru S.: "Ölmek istemiyorum"
Yeni Asır'dan Fatih Şendil'in haberine göre İzmir'de eski kayınvalidesi ile kayınbiraderini otomobil içinde kurşun yağmuruna tutarak öldüren cezaevi firarisi katil zanlısı Mahmut Yıldırım'ın eski eşi Ebru S, "Bu adam psikopat, beni de öldürecek" dedi. Cinayete kurban giden annesinin kanseri yendiğini, hayat dolu olduğunu söyleyen Ebru S, "Bu adam izimizi bulmasın diye dört kez ev değiştirdim. Cinayeti işlediği saate kadar, firar etmesine rağmen aranmasını bile kayıtlara girmemişler" diye konuştu.

İşyerinde kalmasa ölecekti

Cinayet Büro Amirliği ekipleri, çifte cinayetin bir numaralı zanlısı olarak Emine Uysal'ın eski damadı Mahmut Yıldırım'ı belirledi. Yaralama suçundan cezaevinden 15 gün önce firar ettiği öğrenilen Yıldırım'ın izine henüz rastlanmadı. Annesi ve kardeşini cinayete kurban veren eski eşi Ebru S. ise Yeni Asır'a konuştu. Ebru S, olay gününden bir gün önce annesi ve kardeşiyle Çanakkale'den geç vakitte eve geldiklerini, kendisinin ise sabah işe geç kalmamak için annesinin evinde kalmayıp işyerinde uyuduğunu söyledi.

Hastaneye gideceklerdi

Mahmut Yıldırım'ın cezaevinden 15 gün önce firar ettiği ve aileyi daha önce tehdit ettiği öne sürülürken boşandıktan sonra bir başkasıyla evlenip yuva kuran Ebru S'nin durumu polise bildirdiği ancak koruma talebinde bulunmadığı belirtildi. Annesi Emine Uysal'ın gırtlak kanseri olduğunu ve hastalıkla mücadele ederek yendiğini anlatan Ebru S, olayın meydana geldiği gün annesi ve kardeşinin hastanedeki randevusu için arabaya bindiklerinde saldırının geçekleştiğini belirtti.

Sevdiklerimin canını aldı

Ebru S. "O adam benim sevdiklerimin canını aldı. Benim canımı da alacakmış, ölmekten korkuyorum. O adam bir manyak, resmen tehlikeli bir psikopat. Kardeşi de karısını kafasından bıçakladı. Kardeşinin karısının ailesi, daha sonra 'kocandır yapar' deyip kadını geri gönderdi. Benim ailem ise bana sahip çıktı, ona geri vermedi. Beni yalnız bırakmadılar diye ailemi katletti" dedi.

Silah almak için başvuru yaptı

Yaşadıklarının ardından silah ruhsatı almak için başvuru yaptığını ancak taşıma değil, bulundurma ruhsatı alabileceğini öğrendiğini ifade eden Ebru S, eski eşinin cezaevinden firar ettiğini hatırlatarak, "Bu adam izimizi bulmasın diye dört kez ev değiştirdim, ayrıca cinayeti işlediği saate kadar firar etmesine rağmen aranmasını bile kayıtlara girmemişler. İyi hal, döner diye beklemişler, bu nasıl bir sistem anlamış değilim" dedi.

Anne ve oğlu Turgutlu'da toprağa verildi

İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından anne ve oğlunun cenazeleri teslim alındı. Emine Uysal ve Harun Erdem'in cenazeleri memleketleri Manisa'nın Turgutlu ilçesine bağlı Çıkrıkçı Köyü'nde, dün ikindi namazına müteakip defnedildi.