Ekranda kurtlarını döken Opr. Dr. Banu Küçükpolat hakkında flaş gelişme

Türk Tabipleri Odası (TTB), Seda Sayan'ın programında dans eden kalp ve damar cerrahisi uzmanı Opr. Dr. Banu Küçükpolat hakkında inceleme başlatılmasını talep etti.

Ekranda kurtlarını döken Opr. Dr. Banu Küçükpolat hakkında flaş gelişme

Habertürk'ten Demet Demirkır'ın haberine göre Seda Sayan programına çıkarak dans etmesiyle sosyal medyada gündem olan Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Banu Küçükpolat'a TTB'den inceleme talebi geldi. Gerekçe ise dans etmesi değil doktorun reklamının yapılması olarak gösterildi. 

 

 

TTB tarafından İstanbul Tabip Odası Başkanlığı'na gönderilen ve TTB Merkez Konseyi Prof. Dr. Vedat Bulut imzasını taşıyan yazıda şu ifadelere yer verildi:

"Sabahın Sultanı Seda Sayan adlı televizyon programında konuk olan Op. Dr. Banu Küçükpolat'ın tıbbi deontoloji ve hekimlik meslek etiği kuralları ışığında disiplin işlemleri yönünden değerlendirilmesini ve sonucundan tarafımıza ve ilgililerine bilgi verilmesini bekleriz."

Programın yayınlandığı gün TTB'ye birtakım şikayetlerde bulunuldu. Alınan şikayetlerin sebebinin, hekimin dans etmesiyle ilgili olmadığı; programın Banu Küçükpolat'ın reklamına dönüştürülmesi olduğu belirtildi.

Değerlendirmenin etik ilkeler kapsamında olduğu belirtilirken, yasak olmasına rağmen hekimin kendi reklamını yaptığı öne sürülerek Seda Sayan'ın, “Ben olsam bu doktora giderim, bence siz de gidin” gibi ifadelerinin şikayete konu olduğu bildirildi.