Emekliye her şey dahil tatil

Emeklilere ‘ucuz tatil’ imkanı sunan projenin detayları belli oldu. Çalışma Bakanı Müezzinoğlu, ‘1 milyon emekli her şey dahil 10 gün tatil yapabilecek’ dedi.

Emekliye her şey dahil tatil
Takvim'den Erhan Öztürk'ün haberine göre emekliler için hazırlanan 'ucuz tatil' projesi başlıyor.

Projenin detaylarını açıklayan Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Yıllarca çalışan emeklimize bir armağan vermek istiyoruz. Sivas'taki, Erzurum'daki emekli de Antalya'da, Muğla'da tatil yapabilmeli. Bu nedenle turizmcilerle görüşüyoruz. Türk Hava Yolları ile desteklenerek Ege ve Akdeniz'de 1 milyon emeklimizin tatil yapması sağlanabilir. Turizmcilere diyoruz ki 'Ege ve Akdeniz ekimden marta kadar kapatıyorsunuz. Bu aylarda bir hedef olarak 1 milyon emeklimize bir hafta, 10 günlük paketlerle külfetini kaldırabileceği önerilerle hizmet sunun.' Görüşmelerimiz sürüyor" dedi. Projenin Eylül, Ekim ve Kasım aylarını kapsayacağını belirten Müezzinoğlu, "Tatilin emeklimize ne kadara mal olacağı henüz belli değil. Ama turizmciden en düşük rakamı vermesini istiyoruz. Ulaşım için de Türk Hava Yolları ile görüşüyoruz. Yol masrafında da bir kampanya sunulacak" diye konuştu.

6 MİLYONA ÖDENDİ

12 milyon emeklinin yaşam şartlarını düzelttiklerini belirten Müezzinoğlu, "2012'de 16 milyar 700 milyon TL emekli maaşı öderken, bugün 195 milyar 200 milyon TL maaş ödüyoruz. 2017 itibarıyla emekliye ayrılan bütçe 206 milyar 100 milyon TL. 6 milyon 700 bin emekli bu ay itibarıyla promosyonunu aldı. Ziraat Bankası ödemeyi bir ay öne çıktı. Mayıs'ta verecekken Nisan'da ödeme yapacak" dedi.

'MAAŞLAR ARTACAK'

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı, 2000'li yıllarda yüzde 53- 54 seviyesinde olan kayıt dışı istihdamı yüzde 33'ler seviyesine indirdiklerini, 2023 hedefi kapsamında bu oranı yüzde 15'e indirmenin temel amaçları olduğunu belirtti. Bağlı, "Kayıt dışılığı yüzde 33'lerden 30'a indirdiğimizde SGK olarak bizim gelirlerimiz 6 milyar lira artmış olacak. Bununla vatandaşlarımıza sigortalılarımıza daha iyi sağlık hizmeti vereceğiz, emekli maaşlarını artırmak için elimizde imkan olacak. Kayıt dışılıkta her bir puanlık kazanımımız aynı zamanda SGK, dolayısıyla bizim sigortalılara, emeklilere çalışanlara 2 milyar lira katkı sağlayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.