Emniyet şeridinde cinayet gibi kaza... VİDEO

TEM Otoyolu’nda aşırı hızla seyreden otomobil, emniyet şeridine dalarak lastik değiştiren otobüsün şoförü, muavini ve kendilerine yardım eden yolcuya çarptı.

Emniyet şeridinde cinayet gibi kaza... VİDEO

Otobüsün muavini hayatını kaybetti, şoför ve yolcu yaralandı
İrfan Demir’in kullandığı Giresun-İstanbul seferini yapan şehirlerarası otobüsün TEM Otoyolu Ümranuyi mevkiinde halindeyken lastiği patladı. Şoför otobüsü emniyet şeridine çekerek durdu. Araçtan inen Demir, muavini Engin Gülşen (31) ve Ahmet Dede (55) adlı yolcu patlayan lastiği değiştirmek istedi. Bu sırada emniyet şeridinde hozla seyreden bir otomobilin sürücüsü, otobüsü görünce direksiyonu sağa kırdı. Yağmur kanalı ile toprak zemine çıkan otomobil, emniyet şeridinde lastik değiştiren üç kişiye çarptı. Muavin Engin Gülşen olay yerinde hayatını kaybetti. Otobüsün şoförü İrfan Demir ve yolcu Ahmet Dede yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Ahmet Dede’nin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Yolcular şoke oldu
Kaza anını gören yolcular ve otobüs görevlileri olayın şokunu uzun süre üzerinden atamadı. Yolculardan biri, “Araç çok süratli geliyordu. Otobüse vurmamak için şoför direksiyonu kırdı. Ben üç kişinin çarpmanın etkisiyle havaya uçtuğunu ve ardından bir otomobilin kaçtığını gördüm” dedi. Kazada hayatını kaybeden Engin Gülşen’in iş arkadaşı hostes Fatma Özyürek gözyaşları içinde, “Ben dört yıldır bu firmada çalışıyorum. Engin 10 ay önce işbaşı yapmıştı. 6 yaşında bir çocuğu var” diye konuştu.

Saniye saniye görüntülendi
Hızla emniyet şeridinde seyreden otomobilin, otobüsün yanındaki 3 kişiye çarpma anı yoldaki trafik kontrol kameraları tarafından böyle saniye saniye görüntülendi. Otobüsün hostesi ölen arkadaşı için ağladı.