En zor yarışma

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde, bu yıl 14'sü düzenlenen Tosya Kültür ve Pirinç Festivalinde yapılan koşuda, yarışmacılar aşırı sıcak nedeniyle zor anlar yaşadı.

En zor yarışma

Yarışmada özel ödül kazanan 80 yaşındaki koşucu Ali Sakızcı’nın ilginç hareketleri izleyenleri güldürdü.

Tosya 14. Kültür ve Pirinç Festivalinde koşu, Cumhuriyet Meydanında, erkekler ve bayanlar olmak üzere iki ayrı kategoride yapıldı. Heyecanlı dakikaların yaşandığı koşuda, aşırı sıcak nedeniyle yarışmacılar zor anlar yaşadı. Dereceye girmek için kıyasıya yarışan koşuculardan bazıları, ailelerine sarılarak dereceye girmenin sevincini yaşadı. Bazı koşucular finiş çizgisini geçtikten sonra baygınlık geçirdi.

Bayılan yarışmacılara sağlık görevlileri müdahale ederken, yarışmacılar ambulansla hastaneye götürüldü. Yarışmayı ikinci olarak bitiren Ayşegül Durgun, yarışmayı bitirdikten sonra kameraların önünde bayıldı. Sağlık ve belediye görevlilerinin ilk müdahaleyi yaptığı Durgun, belediyeye ait araçla hastaneye götürüldü.

Geniş güvenlik tedbirlerinin alındığı koşuyu 4. sırada bitiren 80 yaşındaki Ali Sakızcı da hızını alamadı. Yarış bitiminde tanıdıklarının ve yakınlarının tebrik etmek istediği Ali Sakızcı yarış sonunda bile ilginç ısınma hareketleri yapıp kameralara poz verince izleyenleri güldürdü. Yarışma boyunca davul zurna ekipleri yarışmacılara destek verdi.