Erdoğan-Putin görüşmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün gece yarısı bir araya geldi.

Erdoğan-Putin görüşmesi
Milliyet'ten Abdullah Karakuş'un haberine göre saat 00.20’de başlayan görüşmede Suriye ve mülteci sorunu ele alındı. Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Esad’ı destekleyen Putin’e bu tavra yönelik çekincelerini aktardı. Esad’ın değişmemesi halinde sorunların ve çatışmaların artacağına yönelik mesajlar verdi.

Göç dalgası kaygısı

Erdoğan ile Putin görüşmesinde ağırlık konular ikili ilişkiler, terörle mücadele, mülteci sorunu ve Suriye krizi oldu. Suriye Devlet Başkanı Esad’a destek veren Putin’e Erdoğan, Suriye’de mutlaka rejimin değişmesi ve halkın istediği bir yönetimin iş başına gelmesi mesajını aktardı.

Erdoğan, Rusya’nın Esad’a desteğinin ve Suriye’ye müdahalesinin sorunları çıkmaza soktuğu üzerinde durdu. Erdoğan, Putin’e Suriye’deki son gelişmelerle ilgili endişelerini ve kaygılarını iletti.

Erdoğan’ın Halep ve çevresini hedef alan saldırıların yeni bir göç dalgasını beraberinde getirebileceğine ilişkin kaygıların da ifade edildiği öğrenildi.

Erdoğan’ın bölgede normalleşme ve mülteci krizinin bitmesi için mutlaka Suriye’deki yönetimin değişmesini aktardığı belirtildi.

Erdoğan, terörden arındırılmış bölge ve uçuşa yasak bölge ilan edilmesi önerisini Putin’e de aktardı.

Hem Erdoğan hem de Putin dün gündüz saatlerinde ABD Başkanı Obama ile Suriye konusunu değerlendirmişti.