Erol Köse'den 'Abbas Ağa' yorumu

Erol Köse, "Hayat Devam Ediyor" dizisindeki Abbas Ağa karakteri ile ilgili böyle konuştu.

Erol Köse'den 'Abbas Ağa' yorumu

Hayat Devam Ediyor'da; 15'lik Hayat'la evlenen 70'lik Abbas Ağa için Erol Köse'den çarpıcı yorum: İstanbul, Abbas Ağa kaynıyor. Küçük kızlar; para karşılığı yaşlı erkeklerle aşk yaşıyor

Mahsun Kırmızıgül'ün atv'de yayınlandığı ilk günden beri reyting şampiyonu olan dizisi "Hayat Devam Ediyor"; farkında olup da söylemeye cesaret edemediğimiz gerçekleri gözler önüne serdi. Küçük gelinlerin büyük dramı; 70'lik Abbas Ağa'nın 15'lik Hayat'ı istemeye gittiği gece dilinden dökülen şu cümlelerle daha çarpıcı bir hale geldi: "Büyük şehirlerde zengin herifler, bunun gibi kızları her gün yataklara çekiyor ayıp, kabahat sayılmıyor da ben şanımla, nikahımla istemeye gidiyorum ayıp mı oluyor?"

Abbas Ağa, haklı mı? Büyük şehirlerde 70'lik Abbas'ın deyimiyle 'zengin herifler, genç kızları yataklara çekiyor mu?' Para ve şöhret için zengin erkeklerle ilişki kuran küçük yaştaki kızların sayısı sandığımızdan fazla mı? Sinema ve müzik sektörüne girmeye çalışan küçük yaştaki kızlar, kendi rızalarıyla yaşlı erkeklerle birlikte oluyor mu? Herkesin bildiği ve 'fısıltı gazetelerinde' konuşulan soruların yanıtlarını aramak için; sözü magazin alemini yakından bilen isimlere veriyoruz? "Skandal hayatlar" yazı dizisinde ilk söz; son günlerin en dikkat çeken isimlerinden Erol Köse'de. 'Komedi Dans Üçlüsü' ile başladığı müzik hayatına prodüktör olarak devam eden Köse, 'İstanbul'da yaşayan Abbas Ağalar'ı kendine has tarzıyla yorumladı..

"Hayat Devam Ediyor" dizisinin sıkı bir takipçisi olan Köse, sözlerine "Mahsun Kırmızıgül, çok güzel ve değerli bir işe imza attı" diye başladı ve çarpıcı açıklamalara imza attı.

* Magazin ve sosyete dünyası kadar gece eğlence hayatını da çok iyi bilen biri olarak Abbas Ağa'nın sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Çok güzel bir laftı. Şu anda İstanbul gece hayatının yüzde 50'sinden fazlası küçücük yaştaki telekızlarla dolu. Küçücük kızlar gece kulüplerinde eğleniyor. Bu genç kızlar; getirdikleri müşteri sayısına göre mekanlardan para alıyor. Eskiden pavyonlarda içirdiğinden para alırdın, ona benzer bir sistem. Hâlâ İstanbul'da birçok mekanda '18 yaş uygulaması' yok. Koyu bir makyajla 15 yaşındaki kızlar kulüplerde eğleniyor. Hadi diyelim zaman değişti ama ABD'de de 21 yaşından küçük olanlar asla içkili mekanlara giremez. İdrak kabiliyeti olmayan genç kızlar uyuşturucuya alışıyor, hamile kalıyor. Abbas Ağa'nın dedikleri çok doğru. Mahsun Kırmızıgül, çok güzel çok değerli bir işe imza attı. Ses getirme nedeni de zaten başarısı. Abbas Ağa karakterine "Vay kötü adam" diyoruz ama İstanbul, Abbas Ağalar'la dolu! Aradaki tek fark dizide Hayat'ın ilişkiye rızası yok. İstanbul'da ise bazı aileler ve kızlar; "Aman ne olacak, biz paramıza bakarız" diyor. Sadece ünlüler dünyasında değil; karşı apartmanımızda bile ne Dallaslar dönüyor ama işin içine ünlü girince adı skandal olur.

* Küçük kızların yaşlı erkeklerle ilişkilerini magazin ve sosyete dünyasıyla sınırlamak yanlış mı?
Geçmişin 'ahlaksız teklif' denen şeyi bugünün normali olmuş. O yüzden artık eskinin bu skandal cümleleri rutin. Ünlü olan her kadın için, 'kesin bir bedel ödemiştir' algısı da yanlış. Genelleme yapılırsa her sektör için yapılır. Mühendislik şirketinde, gazetede, hastanede de yükselmek için dişiliğini kullanan genç bir kıza cevap veren bir patron olabilir.

* Ünlüler böyle ilişkiler yaşayınca daha büyük tepki çekmiyor mu?
İbrahim Tatlıses, şu andaki eşiyle çok küçükken tanıştı. İbrahim Bey'le de eşi arasında çok çok büyük bir yaş farkı var. İbrahim Bey'in hayat düzeni değişikti. Eşi, eski eşi, potansiyel eşleri? Onlardan piyango, Ayşegül Yıldız'a vurdu. Toplumda çifte standartlar var. İbrahim Bey'in hayat tarzını herkes biliyordu. Ama kimse sokakta taşlamadı İbrahim Bey'i 'senin haremin mi var' diye? Mesela Halis Toprak genç bir kadınla evlendi, ama onu herkes taşladı. Bu örnekte çok iş adamı var. Eda Taşpınar ve Nurettin Hasman'ı herkes yakıştırıyordu ama o işte de Halis Ağa gibi bir durum sözkonusu.

Özge Gürcan