Evleri yanan iki aile yardım bekliyor

İzmir'in Bornova ilçesi Pınarbaşı mahallesinde iki hafta önce sobadan çıkan yangın iki aileyi evsiz bıraktı. Akrabaları ve komşularının yardımıyla soğuk kış günlerini geçirmeye çalışan aileler ...

Evleri yanan iki aile yardım bekliyor

İzmir'in Bornova ilçesi Pınarbaşı mahallesinde iki hafta önce sobadan çıkan yangın iki aileyi evsiz bıraktı. Akrabaları ve komşularının yardımıyla soğuk kış günlerini geçirmeye çalışan aileler, sıcak yuvalarına yeniden kavuşabilmek için hayırseverlerden ve yetkililerden yardım istedi. Hurdacılık yaparak geçimlerini sağlayan Kemal - Pınar Asrak ile Ekrem - Yelda Asrak çiftinin Pınarbaşı 7316 sokak 28 numarada bulunan evleri ve eşyaları sobadan çıkan yangında tamamen yandı. Ekrem Asrak, eşi ve küçük yaştaki 5 çocuğuyla birlikte evi tamir edilene kadar annesinin evine sığındı. Ağabey Kemal Asrak da, soğuk havalara rağmen yanan evinin bir odasına çadır kurarak eşi ve üç çocuğuyla birlikte yaşamaya başladı. Zor günler geçirdiklerini söyleyen Asrak aileleri, kendilerine yardım eli uzatılmasını istedi. Geceyi çadırda gündüzleri de kapılarını açan komşularında geçirdiklerini söyleyen Pınar Asrak, "Odun almaya indiğimde sobanın borusu devrildi, evde yangın çıktı. İki çocuğum içerideydi, eşim camı kırarak çocuklarını dışarıya çıkartarak kurtardı.

Çocuklarımla ortada kaldık, bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Çadır kurduk, başka sığınacak yerimiz yok. Çocukların donuyorlar, kaç gündür hastalar. Bornova Kaymakamlığı'ndan 500'er lira para aldık, onunla da evin üzerine demir yaptırdık. Eterniti kaldı, sıvasını yaptıramıyoruz, evin üzeri kaldı. Konu komşu yemek getirirse yiyoruz."
dedi.

Ağabeyi Kemal Asrak'ın evinde başlayan yangının kendi evini de kül ettiğini söyleyen Ekrem Asrak, hükümetten tek isteğinin evlerinin çatıs ını kapatması olduğunu söyledi. Annesinin yanında kaldığını belirten Asrak, "Annemin yanında kalıyorum ama ne zamana kadar kalacağım.  Biz para istemiyoruz, 5 çocuğumu içine sokayım, onlara sıcak bir eve sokayım yeter." diyerek yardım istedi. Eşi Yelda Asrak da, en küçüğü 7,5 aylık, en büyüğü de 11 yaşında olan 5 çocuğunun soğuk havalar nedeniyle hastalıktan kurtulamadığını belirtti. Evlerinin yanmasının ardından ortada kaldıklarını ifade eden Asrak, "Hükümetimizden yardım istiyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık kaldık, sadece evimizin çatısını kapatsınlar yeter." diye konuştu.

Evsiz kalan 12 fertli iki aile şimdi, sıcak bir yuvaya kavuşmanın hayalini kuruyor.