Fatih Terim’den açıklamalar

Fatih Terim'den, Bosna-Hersek maçı öncesi iddialı açıklamalar: "Özgüvenimiz tam."

Fatih Terim’den açıklamalar

İşte Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'in açıklamaları;

"Hiçbir rakibi küçük görmek, saha ve seyirci avantajına göre galibiyeti garanti saymak çok yanlıştır. Malta, Moldovya gibi rahat kazanmamız gereken maçları hala konuşuyoruz. Bu nedenle olayı çok ciddiye almak lazım.

20 derece farkla geliyoruz buraya. -2'lerdeydik 20 derecelik ısı değişikliği futbolcular için çok önemli. Hakikaten çok efor sarfeden bir mücadeleden çıktık. Rakibimiz dinlendi bu nedenle çok dikkatli olmamız gerekir.

Size kadroyu açıklayamayacağım üzgünüm. Ummadığımız yerlerde puanlar kaybettik. Belki tarihin en kritik maçı bizim oynadığımız Norveç maçı idi.

Biz seyircisiz bir Frankfurt maçı oynadık. Bu rakiplerimizin avantajıydı. O psikolojik ortamda oynamanın zorlukları ortadaydı. Şuan Türkiye zoru başarmıştır. Rakiplerini kendi evinde yenmiştir. Hem Yunanistan'ı hem de Norveç'i dolayısıyla önemli bir başarıdır. Bizim herşeyimiz başarı.

Motivasyonlarımız, heyecanımız, kaygılarımız aşırı. Eğer biz bunları takımımızda aşırı yaşamaya izin verirsek çok zorluk çekeriz. Bu söylediklerimi yaşayan takımların dengeyi kaybetmesi söz konusu. Yasakladığım tek kelime kaybetme kelimesidir.

Aşırılığı bir kenara attık. Bizim futbolcular özgüven sıkıntısına girerse o tehlikedir bize. Müthiş bir özgüven var şuan futbolcularımda. Özgüvenimiz tam. Onlar zaten bunu Norveç maçında gösterdiler. Benim için önemli olan özgüven ve futbolcularım bunun bilincindeler.

Zihinlerde bir dinginlik yaratmaya çalışıyoruz. Norveç maçında bunu başardık, bu maçta da başaracağımıza inanıyorum. En gencimizden en tecrübelimize kadar herkes neşeli bu da bizi sevindiriyor. Yarın toleranslı taraftar olacağını düşünürsek işimiz kolay olacaktır.

Malta maçı bizim için hayal kırıklığı değil. İnsanın uyardığı birşey için olması nedeniyle bir hayal kırıklığı yaşamaz. Hiçbir dünya ülkesini küçümseme hakkına sahip değiliz."

Habertürk

Konular Eski Arşiv