FİLM GİBİ SOYGUN!

İstanbul'da çok sayıda PTT şubesi ve market soygunu gerçekleştiren çete, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi..

FİLM GİBİ SOYGUN!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'ne bağlı ekipler Beyoğlu ve Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yapılan bir soygunun güvenlik kamera görüntülerinden yola çıkarak şahısları teknik takibe aldı. Polis 13 kişilik çetenin Hapiplerb ve Halıcıoğlu'daki PTT şubelerinde soygun gerçekleştirerek para ve kontör çalan çete üyelerinin, market ve işyerinden çok sayıda gasp olayına karıştıkları ve milyarlarca lira gelir elde ettikleri tespit edilldi.

Çete üyelerinin Gebze ve Halıcıoğlu'nda gerçekleştirdikleri silahlı market soygunları ise güvenlik kameralarında saniye saniye görüntülendi. Soygun sırasında yüzlerini gizlemeyen gaspçıların kaçarken marketlerin kepenklerini kapattıkları görüldü. Zanlıların 3 Nisan 2008'de de Gebze'de gerçekleştirdikleri gasp olayından sonra hep birlikte karar alarak, gayri meşru işlere karışmayacakları yönünde tövbe ettikleri ve çete üyelerinin normal hayata dönerek çalışmaya başladıkları öğrenildi.

Öte yandan Dursun L.'nin 1 Şubat 2008 tarihinde Avcılar'da yaşayan kız kardeşinin kolundaki bileziklerini biber gazı sıkarak çaldığıda ortaya çıktı.  Çete üyelerinin 13 ayrı gasp olayına karıştıkları tespit edilirken, Şubat ayından bu yana polis tarafından takip edilen zanlıların İzmir, İstanbul'un çeşitli yerlerinde 11 ayrı adrese eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonla yakalandı. Çete lideri A.K ile birlikte aralarında 17 yaşında B.D.'nin de bulunduğu 13 kişi emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.  B.D.'NİN Çocuk Büro Amirliği'nde yapılan sorgusunun ardından cezaevine gönderildiği öğrenildi.

Ramazan Cin-Yusuf Melikoğlu