Firar eden hırsız kıskıvrak yakalandı!..

İzmir Adliyesi'nde çıkarıldığı mahkemece tutuklanan hırsızlık zanlısı C.C, cezaevine sevk edileceği ekip otosuna bineceği sırada firar edince İzmir polisi alarma geçti.

Firar eden hırsız kıskıvrak yakalandı!..

İzmir’in Bayraklı ilçesi Yamanlar semtinde cep telefonu hırsızlığı yaptığı gerekçesiyle yakalandıktan sonra sevk edildiği İzmir Adliyesi’nde çıkarıldığı mahkemece tutuklanan zanlı C.C. ekip otosuna bindirileceği sırada koluna giren polislerden silkelenerek ellerindeki kelepçeyle kaçtı. Çevredeki bir taksiyle adliyeden uzaklaşan zanlı C.C, yaklaşık 30 dakikalık bir kovalamacanın ardından yakalandı.

Edinilen bilgiye göre olay gündüz saatlerinde İzmir Adliyesi’nde meydana geldi. Bayraklı ilçesi Yamanlar semtinde hırsızlık suçundan yakalanan C.C, sevk edildiği İzmir Adliyesi’nde çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Zanlı C.C, cezaevine sevk edildiği sırada polis otosuna bindirilirken ellerindeki kelepçeyle ara sokaklara kaçarak izini kaybettirmek istedi. Olay yerinde bulunan polislerin bölgeye takviye birlik istemesi üzerine çok sayıda ekip alarma geçti. Vatandaşların verdiği bilgiler doğrultusunda zanlının bir taksiye bindiği ve Karşıyaka istikametine doğru kaçtığı bilgisine ulaşan ekipler Karşıyaka, Gümüşpala, Örnekköy ve Yamanlar bölgelerinde giriş ve çıkışları kontrol altına aldı. Kısa süre sonra zanlının içinde bulunduğu ticari taksinin Gümüşpala’dan Anadolu Caddesi’ne giriş yaptığı belirlendi.

Anadolu Caddesi üzerinde seyreden ticari taksiyi takibe alan ekipler Örnekköy otoban girişinde aracı Karşıyaka Asayiş ekipleri durdurdu. Yakalandıktan sonra ellerindeki kelepçeyi tişörtünü çıkarıp örttüğü anlaşılan zanlı Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadesinin ardından Bayraklı İlçe Müdürlüğüne gönderildi. Yaşadığı şoku üzerinden atamadığı görünen ticari taksi sürücüsü İlhami Sübutay, "Aracıma müşteri olarak bindi. Hemen ’hava çok sıcak dedi’. Tişörtünü çıkarıp ellerine üzerine örttüğünü görünce ellerinde kelepçe olduğunu anladım" dedi. Hırsızlık zanlısı C.C ise Emniyet Müdürlüğü çıkışında basın mensuplarının ’neden kaçtın’ sorusuna "Başkomisere tav oldum o yüzden kaçtım" diyerek cevap verdi.