Firari damat yakalandı!

İzmir'de kayınvalidesi ile kayınbiraderini otomobil içinde kurşun yağmuruna tutarak öldüren cezaevi firarisi katil zanlısı Mahmut Yılmaz, cinayetten 48 saat sonra İstanbul'da yakalandı.

Firari damat yakalandı!
Yeni Asır'dan Fatih Şendil'in haberine göre susma hakkını kullanan ve sürekli gülen Mahmut Yılmaz'ın olayda kullandığı silah ise Buca'da eski çalıştığı işyerine ait binada bulundu. Öte yandan Yılmaz'ın eski eşi Ebru S'ye cinayetten önce "senin sevdiklerini öldüreceğim, sana acı çektireceğim" diye mesaj attığı öğrenildi.

Geçtiğimiz pazartesi günü Çiğli Evka-2 Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 6847 Sokak'ta meydana gelen olayda Emine Uysal (55) ve oğlu Harun Erdem (34), evlerinden çıkıp arabaya bindikleri sırada yanlarına gelen siyah renkli minibüsten inen bir kişi, 6 el ateş. Emine Uysal ile oğlu Harun Erdem vücutlarına isabet eden kurşunlarla yaşamını yitirdi. Saldırgan ise olay yerinden kaçtı.

Kiralık araba ile gelmiş

Soruşturma başlatan polis, katil zanlısının Uysal'ın eski damadı Mahmut Yılmaz olduğunu belirledi. Olaydan önce bir kaç gün boyunca anne ve oğlunun yaşadığı evin bulunduğu sokakta görüldüğü öğrenilen Mahmut Yılmaz'ın, çifte cinayetin ardından Fethiye'ye gittiği belirlendi. Olay sırasında kullanılan aracın Fethiye'den kiralandığını tespit eden polis, önce araca ulaştı. Mahmut Yılmaz'ın bağlantılı olabileceği düşünülen kişiler mercek altına alınırken, olayda kullanıldığı öne sürülen tabanca da Buca'da zanlının eski çalıştığı işyerinde ortaya çıktı. Mahmut Yılmaz'ın olaydan sonra kiralık aracı Fethiye'de bıraktıktan sonra otobüsle İstanbul'a gitmek üzere yola çıktığını saptayan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, zanlıyı takibe aldı.

Cezaevi arkadaşı ile buluşacaktı

İstanbul'da otobüsten indikten sonra Aksaray'da eski cezaevi arkadaşı ile buluşmak için yolda yürüyen katil zanlısı Mahmut Yılmaz, Cinayet Bürosu dedektifleri kıskıvrak yakaladı. Gözaltına alınan zanlının soğukkanlılığını koruduğu hiç konuşmadığı yalnızca güldüğü öğrenildi.

Mesaj çekmiş

İddiaya göre eski damat Mahmut Yılmaz'ın eski eşi Ebru S'ye cinayetten önce mail ve SMS attığı ve 'Senin sevdiklerini öldürüp acı çektireceğim' dediği ortaya çıktı. Zanlının eski eşi Ebru S'yi bıçakla yaralamadan cezaevinde yattığı ve iki hafta önce firar ettiği öğrenildi.