Fotoğrafla gelen ölüm fetvası!..

Pakistan`da bir din adamı, aşiret bölgesinde liderliğini ilan edip şeriat getirdi. Ardından `Turizm Bakanı Nilüfer Bahtiyar`ın bir erkekle çekilmiş fotoğraflarını bahane ederek hakkında ölüm fetvası verdi!.. İşte o fotoğraflar!..

Fotoğrafla gelen ölüm fetvası!..

Pakistan`da şeriat mahkemesi ilan ederek hükümeti devirme tehdidinde bulunan Lal Mescid Camisi İmamı Abdül Aziz bu kez Turizm Bakanı`nı hedef aldı. İmam Abdül Aziz, etrafına topladığı binlerce kişiden aldığı destekle "şeriat bölgesi" ilan etti.

Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref`in devrilmesi için hareket başlattı. Şimdi de, Turizm Bakanı Nilüfer Bahtiyar hakkında fetva verdi. Fetvanın nedeni ise, Bahtiyar`ın Fransa gezisinde paraşütle atladığı Fransız sporcuyla çekilen "samimi" fotoğrafları...

Bakan Bahtiyar`ın derhal kabineden atılmasını isteyen uzunluğu 3 sayfayı bulan fetvada "gerektiği şekilde cezalandırılması" ifadesi de yer aldı. Fetva da bu ifadeyle neyin kastedildiği belirtilmedi. "İslam`a aykırı hareket eden Bakan`ı ailesinin de dışlaması, kendisinin de Allah`tan af dilemesi gerektiği" yazıldı.

Fetvaya ilk tepki, kabinedeki diğer bir kadın bakandan, Sağlık Bakanı Şahnaz Şeyh`ten geldi: "Kimseye karşı fetva vermeye yetkileri yok. Bu kişiler İslam`ı yanlış yorumluyorlar. Onları kınıyoruz..." Pakistan İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Esma Cihangir de "Kendi istedikleri şekilde fetva verme yetkisini onlara kim tanıdı? Bu kabul edilemez" diye konuştu.

Konular Eski Arşiv