Gaziosmanpaşa'da 5 katlı bina yan yattı!

Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesi'nde metro inşaatı yapıldığı belirtilen bölgede 5 katlı bir bina yan yattı. Çökme tehlikesi yaşanan binadaki vatandaşlar tahliye edildi. Olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.

Gaziosmanpaşa'da 5 katlı bina yan yattı!
CİHAN'ın haberine göre olay, saat 03.30 sıralarında Karadeniz Mahallesi 1175 Sokak'ta meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadesine göre, Mecidiyeköy-Mahmutbey (Şişli-Kağıthane-Eyüp-Gaziosmanpaşa-Esenler-Bağcılar ilçeleri) Metro Hattı'nın geçtiği alanda daha önce de çökmeler meydana geldi. Yan yatan binada oturanlar gece 23.00 saatlerinde çatlamalar ve sesler üzerine yetkililere haber verdi. Binaya gelen yetkililer, apartman sakinlerinin iddiasına göre herhangi bir sorunun olmadığını söyledi. Yetkililerin, apartman sakinlerine evlerine gidip yatmaları yönünde telkinde bulunduğu öne sürüldü.

BİNA YAN YATTI, PARK HALİNDEKİ OTOMOBİL OLUŞAN ÇUKURA DÜŞTÜ

Gece saat 03.30 sıralarında ise bina büyük bir gürültüyle yan yattı. Apar topar binanın dışına çıkan apartman sakinleri, büyük şok yaşadı. Bu arada bina önünde park halindeki bir otomobil de çökme nedeniyle oluşan çukura düştü. Yetkililere kızgın olan apartman sakinlerinden bazıları gözyaşlarına boğuldu. Saat 23.00 gibi binada çatlak oluştuğunu yetkililere bildirdiklerini belirten apartman sakinleri, "Akşam gelip baktılar. Bize 'sorun yok' dediler. Ancak birden büyük bir gürültü oldu ve bina yan yattı." dedi. Bir başka apartman sakini ise "Bu bölgede metro inşaatı yapılıyor. Daha önce de bir otoparkta çökme oldu. Bu binada da sesler geliyordu. Yetkililer geldi ve inceledi. Herhangi bir sorun olmadığını dile getirdiler. Ancak bina yan yattı." şeklinde konuştu.

Binanın yan yatmasının ardından bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Binanın bulunduğu sokağın elektriği kesildi. Apartmanda oturanlar tahliye edildi. Tahliye edilen vatandaşlar komşularına sığındı. Polis, binanın bulunduğu sokağı güvenlik şeridine aldı. Sokağa kimse yaklaştırılmazken, bölgeye İGDAŞ ekipleri de sevk edildi. Mahalle sakinlerinin gergin bekleyişi sabah saatlerine değin sürdü.