Genç Rabia'dan kısa mesajlı firar!..

Konya’da 10 ay önce nişanlandığı dayısının oğlu 20 yaşındaki H.A. ile evlenmek istemeyen 17 yaşındaki Rabia D., 14 gün önce evi terk ederek kayıplara karıştı.

Genç Rabia'dan kısa mesajlı firar!..
Akşam'da yer alan habere göre Konya'da Fadime ve Erdal D. çiftinin çocukları Rabia D. (17), 10 ay önce Avusturya’da işçi olan dayısının oğlu H.A. (20) ile ailesinin isteğiyle nişanlandı. İddiaya göre Rabia D., tatilde Konya’ya gelen nişanlısıyla sorun yaşamaya başladı.

15 gün önce ortadan kayboldu

Durumu ailesine söyleyemeyen Rabia D. 15 gün önce annesinin telefonuna, “Annem, kurban olduğum. Ben artık dayanamıyorum. H.'nın yaptıklarına katlanamıyorum. Size de ‘İstemiyorum’ diyemedim. Babamı tanıdığım için diyemedim. Size layık bir evlat olamadım. Keşke doğmasaydım da size bu günleri göstermeseydim. O yüzden ben gidiyorum. Benim gibi evladınız olmamış sayın. Geride, asla ne yaparsanız yapın dönmeyeceğim. Anne kendinize iyi bakın hoşçakal” mesajı göndererek ortadan kayboldu.

Başbakandan yardım istiyor

Evdeki 6 bin liraya yakın parayı alıp giden Rabia D.’nin babası Erdal D. ise, "Bu durumu bana söyleseydi arkasında durur, evlendirmezdim. Başbakanımızdan yardım istiyorum" dedi.

Senden başka çocuğumuz yok

Kızı Rabia’nın hiçbir sorunu olmadığını ifade eden anne Fadime D. kızına, "Kurbanın olayım kızım. Beni balkonlardan baktırma, perişan etme. Neredeysen çık gel. Ne durumda olursan ol kabulümsün. Bize yerini söylemesen bile yaşadığını bileyim annem. Ben seninle nefes alıyordum. Elbiselerine bakamıyorum. Odana giremiyorum. Elini ayağını öpeyim kızım neredeysen çık gel. Senden başka çocuğumuz yok" diye çağrıda bulundu.