Genelkurmay Başkanı Akar: "En ağır ceza verilecek"

Yenikapı'daki en büyük sürpriz, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın konuşması oldu. 15 Temmuz akşamı darbeci teröristlerce rehin alınan Akar, 5 milyon vatandaşa hitap ederken, 'En büyük asker bizim asker', 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganlarıyla karşılandı.

Genelkurmay Başkanı Akar: "En ağır ceza verilecek"
"MORAL VERDİNİZ"

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre
Akar, şöyle konuştu: “Asil milletimizin kahraman ve fedakar mensupları. TSK komuta kademesiyle birlikte sizlerle birlikte olmanın onur ve heyecanını yaşıyorum. 15 Temmuz günü bir grup terörist hain, FETÖ, tarihimizde görülmemiş bir şekilde bu zilleti yaşatmış, TSK'nın şanlı geçmişine kara bir leke sürmüştür. Bu rezaleti Türkiye'ye yaşatan hainler en ağır şekilde cezalandırılacatır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. TSK içinde yuvalanan illegal çete mensubu terörist hainlerin darbe girişiminin, halkımızın peygamber ocağı olarak adlandırdığı TSK'daki çoğunlukla bir ilgisi yoktur.

Asker elbisesi giymiş hainlerle, TSK'nın kahraman mensuplarının ayırt edilmesi bize moral verdi.

TSK'nın ezici çoğunluğu devlet ve milletiyle el ele tutumuyla bütünleşerek ordu-millet bütünleşmesini sağlamıştır. Hakimiyet milletindir düsturu bizim en temel anlayışımızdır. 'Ölürsek şehit, kalırsak gazi' anlayışıyla görev yapan TSK devletimizin, milletimizin emrinde ve görevinin başındadır. Canlarını ortaya koyarak teröristlerle mücadele eden milletimize saygı ve şükranlarımızı sunuyorum. Tüm şehitlerimize Allah-u Teala'dan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum..."