Göksel Arsoy'u duygulandıran jest

Eskişehir Heykel Müzesi geçtiğimiz cumartesi günü açıldı. Seçkin davetlilerin katıldığı açılış davetinde, kendi mumya heykeli ile karşılaşan Göksel Arsoy duygularını dile getirdi.

Göksel Arsoy'u duygulandıran jest

Arsoy konuşması esnasında “Yıllar sonra geçen sene Eskişehir'e bir konferans için gittiğimde Eskişehir Belediye Başkanı Prof. Yılmaz Büyükerşen, bana bir sürpriz yaptı. Beni alarak önemli insanların mumyadan heykellerini yaptığı atölyesine götürdü. Mumya heykelleri gösterip, benimde heykelim için atölyede yüzümün kalıbını aldı. 

18 Mayıs günü Heykel Müzesi'nin açılış davetine gittiğimde karşılaştığım büyük espri karşısında çok heyecanlandım. Değerli Hocam, Eskişehir 1. Kuvvet Komutanlığı'na bir yazı yazarak benim ölçülerimi vermiş ve  jet pilotlarının uçuşa çıkarken giydiği uçuş tulumu, kask, botları özel izinle temin edip mumya heykelime giydirmiş. Bende 1963 yılında Eskişehir'de çektiğim Şafak Bekçileri filmime bir anda geri döndüm.

Hava Kuvvetleri ve Yeşilçam'da yapılan ilk havacılık filmi özelliğine sahip Şafak Bekçileri, aşk, dram şövalyelik unsurlarını içeren ve mesajı olan bir filmdi. Yapımcısı olduğum ve başrolünde oynadığım filmin hasılatına 6 sene Yeşilçam'da hiçbir film erişemedi. Amerikan Sineması'nın Top Gun filmi 23 sene sonra yapıldı.

Sayesinde bu filmi yaptığım rahmetli Hava Kuvvetleri Komutanı Org. İrfan Tansel'e, bu filmi hazırlayan ve çeken rahmetli yönetmen Halit Refiğ'e, bu espri ve zahmetleri için değerli hocam Prof. Yılmaz Büyükerşen'e ve bu filme emeği geçen herkese sevgi, saygı ve teşekkürlerimi sunuyorum.“ ifadelerinde bulundu..