GÜMÜŞHANE'DE YANGIN!..

Gümüşhane'nin Pirahmet köyünde çıkan yangında 7 ev ile ahır ve samanlıklar kullanılamaz hale geldi.

GÜMÜŞHANE'DE YANGIN!..

Merkeze bağlı Pirahmet köyü Ayvazlar Mahallesi'nde, Mustafa Ayvaz'a ait evde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın, bitişikteki Bayram, İsmail, Selver ve Hikmet Ayvaz'a ait evlere de sıçradı.

Gümüşhane ve Bayburt ile çevre ilçelerden gelen itfaiye ekiplerince söndürülen yangında, 7 ev ile evlere ait ahır ve samanlıklar kullanılamaz hale geldi.

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Fuat Kömürcü ve Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı da köye giderek yangın söndürme çalışmalarını izledi.

Vali Salihoğlu, burada yaptığı açıklamada, mahalle yollarının dar olması nedeniyle itfaiye araç ve ekiplerinin yangına müdahalede sıkıntı çektiklerini belirterek, ''Can kaybı ve yaralımız yok. Ahırlarda bulunan hayvanlar da ekiplerin ve vatandaşların yardımıyla kurtarıldı'' dedi.

Yangının çıkış nedeninin soruşturulduğunu ifade eden Salihoğlu, ''Zarar tespit çalışmaları ise yetkili kurumlarımızca yapılacaktır'' diye konuştu.

VALİ SALİHOĞLU: EVLERİ YANAN VATANDAŞLAR YAKINLARININ YANINA YERLEŞTİRİLDİ, ZARAR TESPİT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Pirahmet köyündeki yangında evleri yanan vatandaşların yakınlarının yanına yerleştirildiğini, zarar tespit çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi.

Vali Salihoğlu, merkeze bağlı Pirahmet köyü Ayvazlar Mahallesi'nde Mustafa Ayvaz'a ait evde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktığını anımsattı.

Yangının rüzgarın etkisiyle büyüdüğünü ifade eden Vali Salihoğlu, ''Yetişen itfaiye araçlarının köy içine girmesinde zorlukla karşılaştık. Mahalle arasında yol yoktu. Bu nedenle yangın, bitişikteki binalara da sıçradı. Maalesef 7 ev yangın sonrası kullanılamaz hale geldi. Ahır ve samanlıkları da ilave ettiğimizde yanan bina sayımız 10'a çıkıyor'' dedi.

Yanan evlerin 3'ünde vatandaşların oturduğunu kaydeden Vali Salihoğlu, ''Diğer 4 binada geçici iskan sağlanıyordu. İtfaiyelerimizin sabaha kadar yoğun çalışması sonucu yangın tamamen söndürüldü. Soğutma çalışmalarını yaptılar. Yangında can kaybının olmaması en büyük tesellimiz'' diye konuştu.

Evleri yanan vatandaşların yakınlarının yanına yerleştirildiğini, teknik personelin zarar tespit çalışmasına başladığını belirten Vali Salihoğlu, ''Bu gün yaptığım incelemede yanan evlerden hiç bir şey kalmadı. Hasar tespit çalışmaları yapılıyor. Bayındırlık ve İskan Bakanlığımızdan gerekli ekipler gelecek. Afet kapsamına girip girmeyeceği konusunda değerlendirme yapılacak. Valilik olarak gerekli destek ve katkıyı sağlayacağız. Acil olarak vatandaşlarımıza Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızdan gerekli desteği sağlamayı düşünüyoruz'' dedi.