Güven Hokna parasını aldı, huzura erdi!..

"Huzur Sokağı" dizisinin 'Saadet Hanım'ı Güven Hokna yapımcı şirketten 9 bölümün parasını alamadığı için ihtar çekti.

Güven Hokna parasını aldı, huzura erdi!..

İhtar üzerine yapımcı şirket ünlü oyuncunun 286 bin 650 TL'sini ödedi.

Selin Demiratar, Sinem Öztürk, Kutsi gibi ünlü isimlerin baş rollerini paylaştığı "Huzur Sokağı" dizisinin oyuncusu Güven Hokna 'Saadet' karakterini canlandırıyordu. Ünlü oyuncu 8 bölümlük parasını alamayınca yapımcı şirketle ters düştü.

Hokna bir hafta süre verdi

Normal yolla parasını alamayan Hokna, avukatı aracılığı ile yapımcı şirkete noter marifetiyle ihtar çekti. Beyoğlu 35. Noter aracılğı ile yapımcı şirkete 7 gün süre veren Hokna, ihtar dilekçesinde, şu ifadelere yer verdi; “Müvekkilimiz , yapımınız olan ‘Huzur Sokağı' adlı dizi filmin oyuncusu olarak rolünü icra etmektedir. 13.07.2012 tarihli müvekkilimizle yapmış olduğunuz sözleşmenin 7. Ve 9-b maddelerine istinaden müvekkilimizin alması gereken bölüm başı net 31 bin 850 TL den 9 bölüm net ücreti karşılığı olan 286 bin 650 TL tarafınızca ödenmemiştir.

Müvekkilimizin alacağı olan toplam 286 bin 650 TL'nin tarafınızca 7 gün içerisinde ödenmesini aksi takdirde söz konusu sözleşmeden doğan hakkımızdan ötürü tek taraflı olarak sözleşmeyi fesh edeceğimizi, hakkınızda yasal yollara başvuracağımızı'' ifade edildi. Bunun üzerine yapımcı şirket geri adım atarak oyuncu Güven Hokna'ya 9 bölümlük alacağının tamamını ödedi. Yapımcı şirket gelecek sezonda ünlü oyuncuyla devam etmek istedi. Ama aralarında anlaşma hala netlik kazanmadı.

ŞEYMA ULUSOY / VATAN İNTERNET SİTESİ