Hadi, Yemen'i terk mi etti?

AP haber ajansının geçtiği habere göre Yemen Cumhurbaşkanı Hadi'nin deniz yoluyla ülkeyi terk ettiği belirtildi.

Hadi, Yemen'i terk mi etti?
Vatan'da yer alan habere göre AP haber ajansının geçtiği habere göre Yemen Cumhurbaşkanı Hadi'nin deniz yoluyla ülkeyi terk ettiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Hadi'nin ülkeyi terk ettiği yönündeki haberlerin asılsız olduğu belirtildi.

Yemen Cumhurbaşkanı ABDurrabu Mansur Hadi'nin, ülkeyi terk  ettiğine yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir üst düzey Cumhurbaşkanlığı  yetkilisi, yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı Hadi ülkeyi terk  etmedi ve bu yönde yapılan haberler gerçek dışıdır" dedi.

Yetkili, Cumhurbaşkanı  Hadi hakkında daha fazla bilgi vermedi.

Yemen basınında, Cumhurbaşkanı Hadi'nin, "Ülkeyi terk ederek deniz yoluyla Cibuti'ye kaçtığı" iddiaları yer almıştı.

Öte yandan emniyet kaynakları, Aden kentindeki 39. Zırhlı Tugay'a bağlı bir birliğin, Hadi yanlısı Halk Komiteleri ile girdikleri çatışmaların ardından Uluslararası Aden Havalimanı'nda kontrolü sağladığını belirtti.

Bölgede belli aralıklarla çatışma seslerin geldiği belirtilirken, havalimanını ele geçiren birliğin, devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih ve Husi Ensarullah Hareketi yanlısı olduğu savunuldu.

Husiler, ülkenin en büyük hava üssü olan ülkenin güneyindeki El-Aned'i  ve geçici yönetim merkezi Aden'e 60 kilometre uzaklıkta bulunan Lahic kentini  bugün ele geçirmişti.

ABD'den açıklama geldi

ABD Dışişleri Bakanlığı, Yemen Cumhurbaşkanı El Hadi'nin konutundan gönüllü olarak ayrıldığını kaydetti.