Hainlerin sinsi ‘kayyum’ oyunu

Güvenlik uzmanı Feramuz Erdin 'FETÖ'nün para kaynaklarını yeniden kazanabilmek için kripto elemanlarını kayyum atadığını iddia etti.

Hainlerin sinsi ‘kayyum’ oyunu
Akşam'da yer alan habere göre 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından devlet içindeki FETÖ’cülerin temizlenmesi için operasyonlar devam ediyor. Darbeye karışanlar yakalanarak adli makamlara sevk edilirken; örgüte finans sağlayan kişi ve şirketlerin de deşifre edilmesi için çalışmalar titiz bir şekilde sürdürülüyor. Örgüt kripto elemanları vasıtasıyla ayakta kalmaya çalışıyor. Emekli emniyet müdürü ve güvenlik danışmanı Feramuz Erdin’e göre; FETÖ, yakalanan ve yurtdışına kaçan imamlarının yerine atadıkları imamlarla devlet içinde varlığını sürdürme çabası içinde.

PARA KAYNAĞI PEŞİNDELER

Erdin, "Mağdur profili çizerek yeniden güç, taraftar ve kaybedilen para kaynaklarının yeniden kazanmanın peşindeler. Bütün koordinasyonu, deşifre olup da yurtdışına kaçan imamların yerine atanan yeni imamlar sağlıyor. TMSF içinde bu kişileri inceleyecek bir yapı olmadığından, rahat davranabiliyorlar" dedi.

TAŞERONLARA İŞ VERİLİYOR

Şirkete kendilerinden biri kayyum olarak atandığında hemen taktiklerin uygulamaya konulduğunu belirten Erdin, "Önce FETÖ’cü olmayanları şirketten uzaklaştırıyorlar. Şirketin işlerini örgüte yakın taşeron firmalara yaptırıyorlar. Amaç, hem örgüte sıcak para sağlamak" ifadelerini kullandı.