Hasret Daşlı cinayetinde karar çıktı!..

Diyarbakır'da 3 yıl önce kuzenlerinin tecavüzü sonucu hamile kalan ve aile meclisi kararıyla öldürüldükten sonra Batman Çayı'na atılan Hasret Daşlı cinayeti davası 3 yıl sonra sonuçlandı.

Hasret Daşlı cinayetinde karar çıktı!..
Sabah'tan Barış Arslan'ın haberine göre Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada 5 sanığa ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi. Mahkeme, sanıklardan firari Garip Daşlı ile tutuklu Habip Daşlı, tutuksuz yargılanan Kamile, Enver ve Yemlihan Daşlı hakkında 'iyi hal' indirimi uygulamadı.

Hasret Daşlı'nın öldürülme kararının çıktığı 'Aile meclisi' toplantısına katıldıkları iddiasıyla yargılanan tutuksuz 7 sanık ise kanıt yetersizliğinden beraat etti.

AMCA BOĞARAK ÖLDÜRDÜ

İddianamede, öldürülen Hasret Daşlı'nın, kuzenleri Özcan ile Serhildan Daşlı'nın cinsel istismarına maruz kaldıktan sonra hamile olduğunun ortaya çıktığı, ardından aile meclisinin toplandığı belirtildi.

Toplantıda genç kız hakkında ölüm kararı alındığı, daha sonra amcalar Garip ile Habip Daşlı'nın, oğulları Özcan ve Serhildan Daşlı ile Hasret Daşlı'yı Batman Çayı'na götürdüğü ve amca Garip Daşlı'nın genç kızı boğarak öldürdüğüne yer verildi.