Hastane artık evi oldu!..

İnce bağırsak nakli için sıra bekleyen oğluyla birlikte Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kalan Hacer Kaya’nın artık hastane evi olmuş. Kaya, Bana en büyük anneler günü hediyesi Yusuf Eren’in şifa bulması olacak” dedi.

Hastane artık evi oldu!..
Yeni Asır'dan Tansu Edip Gökbudak'ın haberine göre İstanbul'da yaşayan Hacer Kaya, bundan 2 yıl önce 4. çocuğunu dünyaya getirdi.

Adını Yusuf Eren koydukları minik bebek bir süre sonra mama yediğinde kusmaya başladı. Bunun üzerine anne Kaya, küçük Yusuf'u İstanbul'da Yakacık Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götürdü. Henüz 6 aylıkken Yusuf Eren'e ince bağırsak sendromu teşhisi konunca anne Hacer Kaya, ince bağırsak naklinin Türkiye'de yapıldığı tek hastane olan İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu.

Burada yapılan kontroller sonrasında Yusuf Eren hastanede tedavi altına alındı. Minik Yusuf Eren, 2015 yılı nisan ayından beri hastanede tedavi görüp ince bağırsak nakli beklerken annesi de onu yalnız bırakmadı. Geride kalan 3 çocuğunu eşine emanet edip Yusuf Eren'le birlikte hastane odasında yaşamaya başlayan Hacer Kaya, "Allah sevdiği kullarına dert verir. Artık burada hastane çalışanlarından diğer hasta yakınlarına kadar herkesle arkadaş oldum. Hiçbir zaman ümitsiz değilim. Bir gün oğlum diğer çocuklar gibi koşup eğlenecek. Allah kimseye kaldıramayacağı yük vermesin. İnşallah güzel günler göreceğim" diye konuştu.

Yusuf Eren'in doğduğundan beri hastanede olmasıyla ağabey ve ablalarını göremediğini belirten Kaya, "Diğer evlatlarımı ayda bir eşim getiriyor. Çocuklarımı ayda en fazla 5 saat görebiliyorum. Onları çok özlüyorum. Onların hasretini Yusuf Eren'in mis gibi bebek kokusuyla gideriyorum. Bu günler de geçecek" dedi.

"Çocuklarınızın kıymetini bilin"

Son dönemlerde bazı kentlerde gündeme gelen annelerin çocuklarına yönelik şiddet uyguladığı olaylarla ilgili de Kaya, "Çocuklarınızı öpüp koklayın. Onlar bizim geleceğe bırakacağımız en değerli mirasımız. Onların kıymetini bilin. Bütün annelerin, Anneler Günü kutlu olsun" dedi.