İbrahim Tatlıses'in tedavi göreceği suit daire..

İbrahim Tatlıses Türkiye'nin en gelişmiş sağlık merkezlerinden biri olan Darüşşafaka Maltepe Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürüldü.

İbrahim Tatlıses'in tedavi göreceği suit daire..

İki aydır Almanya’da fizik tedavi gören İbrahim Tatlıses, dün akşam üstü İstanbul’a döndü ve Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Maltepe’deki Türkiye’nin en gelişmiş sağlık merkezlerinden biri olan Darüşşafaka Maltepe Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürüldü. Tatlıses’in Almanya’daki doktorunun bir hafta önce gelip hastanede inceleme yapıp onay verdikten sonra Tatlıses’in hastanede kalmasına izin verildiği belirtildi. Havalimanından 10 polisin eşlik ettiği Tatlıses hastane önüne gelmeden önce yol trafiğe kapatıldı. Ambulansın üst kısmına bile görüntü alınmasını engellemek için beyaz perde çekildi. Polis eskortu eşliğinde hastaneye gelen Tatlıses için sedye hazırlandı. Hastanenin doktorları Tatlıses gelmeden 20 dakika önce dışarı çıkıp beklemeye başladı.

Bu sırada hastanenin güvenlik görevlileri de basın mensuplarını uzaklaştırmaya çalıştı. Tatlıses hastaneye girdikten 5 dakika sonra menajeri Eyüp Kanat, sanatçının tekerlekli sandalyesi ve yastıklarını getirdi. Daha sonra sanatçının hayranları önceki ay Boğaz Köprüsü’ne astıkları 50 metrelik üzerinde "Kurşuna gerek yok, sözlerin var ya" yazılı pankartı yere serdi. Ardından hayranları "İbo’yu vuran eller kırılsın. Hoşgeldin İbrahim Tatlıses" diyerek slogan attı. Tatlıses’in başka bir hayranı da arabasıyla yolu kesip sanatçının bir şarkısını son ses açarak etrafa dinletti.
Suit dairede kalacak

Sanatçının hastaneye girişinin ardından Prof. Dr. Tunç Akkalyon, "Sayın İbrahim Tatlıses’in tedavisi 2 Haziran’dan itibaren merkezimizde sürdürülecektir. Sanatçımızın tedavisi ilk muayene ve değerlendirilmelerin ardından belirlenecek olan kapsamlı fizik tedavi ve rehabilitasyon programı çerçevesinde merkezimizde yapılacaktır. Bu program içinde rehabilitasyon egzersizlerin yanı sıra hidro terapi ve robot teknolojisini içeren yürüme eğitimleri de yer almaktadır. Sayın Tatlıses’e tıbbi ve sosyal gereksinimleri gözönüne alınarak yeniden düzenlenen bir suit daire tahsis edilmiştir. Sanatçımızın morali gayet iyi..." açıklamasını yaptı.

Tatlıses’in hastane de olduğu dönemde tıbbı gerekçelerle ziyaretçi kabülünün yapılmayacağı ve gelişmelerin paylaşılacağı ifade edildi. Bu akşam banyo yapıp dinleneceği belirtilen sanatçının tedavisine yarın başlayacağı açıklandı. Oğulları İdo ve Ahmed Tatlıses ise sanatçıyı bir an olsun yalnız bırakmıyor. Desteksiz oturabildiği ve akıcı şekilde konuşabildiği belirtilen Tatlıses’in geceliği 1500 Tl suit odasında kalacağı 30 yatak kapasiteli fizik tedavi merkezindeki yaşama dönüş ünitesinde banyo, mutfak ve yatak odasında rahat şekilde hareket edebilme, transferler, engebeli ya da parke taşlarıyla döşeli bir yolda yürüme gibi günlük yaşantıyla ilgili pek çok aktiviteyle ilgili eğitim faaliyetleri yaptırılıyor.

Sercan KISMET