'İbreti alem için yargılanmalılar'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş, devlet içine sızan paralel yapıyla ilgili elde yeteri kadar veri olduğunu belirterek, “Bunları ortaya çıkarmak ve somut davalar haline getirmek, bundan sonra savcıların işi" dedi.

Kurtulmuş: 'İbreti alem için..'

Dün kahvaltıda bir araya geldiğimiz AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 30 Mart seçimlerinin ardından önemli değerlendirmeler yaptı. Seçimde milletin üzerine düşeni yaparak, kendilerine önemli bir destek verdiğinin altını çizen Kurtulmuş, “Şimdi bizim de üzerimize düşeni yapmamız, verilen avansı iyi kullanmamız gerekli. AK Parti'nin reform ve değişim iradesini yeniden ortaya koymalıyız. Türkiye'de son derece önemli adımları atan Başbakanımız, maalesef dışarıda 'diktatör' algısı ile değerlendiriliyor. Bunu kırmalıyız. Yolsuzlukların üzerine gidilmesi, yeni bir yol hikayesinin insanlara anlatılması lazım. Mesela, saydamlık ve siyasetle ilgili bir yasa var. Onu biran önce çıkarmalıyız" diye konuştu.

Yerel seçim öncesi, geniş bir ittifak tarafından Başbakan ve AK Parti'ye karşı bir operasyon düzenlendiğini söyleyen Kurtulmuş, “Topyekûn bir savaş yaşandı. Başbakan bu süreç içinde bize de kapıyı araladı ve 'gitmek isteyen varsa gidebilir' dedi. Ardından en güçlü olduğu yere, halka yöneldi; olan biteni iyi anlattı. Aslında bize karşı yapılan operasyonun en güçlü gibi görünen en zayıf halkası cemaattir" dedi.

PARTİYE YENİ DİZAYN

Yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Kurtulmuş, bu süreç içinde parti içinde bir sorun yaşanacağını sanmadığını söyledi. Kurtulmuş, kendileri için cumhurbaşkanlığından da önemli olanın AK Parti'nin yeniden dizayn edilmesi olduğunu ifade etti.

GEREKLİ HESAP SORULMALI

Kurtulmuş, devlet içindeki paralel yapılanma ile mücadelenin, artık parti meselesi olmaktan çıkıp devletin beka sorunu haline geldiğini belirterek, “Binlerce insanın telefonunun dinlenmesi ve Dışişleri'nde devletin güvenliğini ilgilendiren görüşmelerin internete sızdırılması konuları artık somutlaştırılmalı ve gerekli hesap sorulmalı. Bunları ortaya çıkarmak savcıların görevi. İdari ve adli bürokrasiden bu paralel yapının temizlenmesi lazım. Ayrıca, bu konuda ibret-i alem için birkaç somut davanın çıkması lazım; ki milletimiz 'devlet var ve işliyor' diyebilsin. Yoksa toplumda seçim öncesi bir kavga vardı ve bitti algısı ortaya çıkar ki bu çok yanlış olur" dedi.  Kurtulmuş, 30 Mart seçimleri ile ortaya çıkan tablonun da bu mücadeleyi hızlandıracağını belirtti.

EMİN PAZARCI / AKŞAM