İki turist Beyoğlu'nda ölü bulunmuştu!

Beyoğlu'ndaki kaldıkları otelde kalan ölü olarak bulunan 2 turist ile ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, biri kadın 2 turistin ölüm nedeninin karbonmonoksit zehirlenmesi olduğu kaydedildi.

İki turist Beyoğlu'nda ölü bulunmuştu!

Sabah Gazetesi'nden Dilek Yaman'ın haberine göre yapılan incelemelerde, binanın ısınma sisteminin doğalgazla çalışan kombi ile sağlandığı, kombinin metal bir bacaya bağlandığı, ancak bacanın ağzının tıkalı olduğu, bu nedenle kombi içinde biriken dumanın atmosfere atılamadığı ve asansör boşluğundan bina içerisine sızdığı belirtildi. Olayda kusuru bulunan otel sahibi ve mühendislik şirketi hakkında Ağır Ceza'da dava açıldı.

Beyoğlu'ndaki kaldıkları otelde kalan ölü olarak bulunan 2 turist ile ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Olayla ilgili iddianame düzenlendi.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ DE İNCELENDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Beyoğlu ilçesi Tomtom Mahallesi'nde bulunan Rooms Galata isimli otelin 3. Katında 16 numaralı odada kalan İngiltere vatandaşları Adrian Samuel Bligh ve Halina Paula De Silva'nın 13 Eylül 2019 günü kaldıkları odada ölü olarak bulunduğu kaydedildi. İncelenen kamera görüntülerinde vefat eden şahısların 11 Eylül 2019 günü saat 23:10 sularında kaldıkları odaya girdikleri ve bu saatten sonra odadan dışarıya hiç çıkmadıkları anlatıldı.

Aynı otelde müşteri olarak kalıp bilgi sahibi olarak ifade veren Ayan Maussa A. ve İbrahim Omar S., beyanlarında, 11 Eylül günü klimayı açtıklarını ve uyuduklarını, saat 18:00 sularında uyandıktan sonra kendilerini kötü hissettiklerini ve hastaneye gittiklerini, tekrar odaya gelip kaldıktan sonra yeniden mide bulantısı ve bayılma sonrası tekrar hastaneye gittiklerini söyledi. Otelle ilgili bir sorun olduğunu düşündükleri için otelden ayrıldıklarını ileri sürdü.

ÖLÜM NEDENLERİ: KARBONMONOKSİT ZEHİRLENMESİ

Cumhuriyet Savcısı Muhammed İkbal Doğan tarafından hazırlanan iddianamede, maktullerin Adli Tıp Raporu'na da yer verildi. Adli Tıp Kurumu Adli Tıp 1. İhtisas Kurulu'ndan alınan rapor sonucuna göre vefat eden şahısların kesin ölüm sebebinin karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu meydana geldiği kaydedildi.