İkizinin yüzünden 6 yıldır hapiste

Maltepe’de 2006’da Ahmet Aktürk ve 2 arkadaşı gasp yaptı. O gün Ahmet’in montunu giyen ikizi Mehmet Aktürk tutuklandı. Suçsuz olduğunu ispat edemezse 11 yıl daha yatacak...

İkizinin yüzünden 6 yıldır hapiste

Maltepe’de gerçekleşen bir gasp olayında, aynı gün gasp suçu işleyen ikizinin montunu giyerek polise yakalanan genç, iddialara göre 6 yıldır kardeşinin yerine hapiste yatıyor. Olay sırasında 18 yaşında olan Mehmet Aktürk şimdi 24 yaşında, Mehmet Aktürk suçsuz olduğunu ispat edemezse 11 yıl daha hapiste kalacak. Suç işlemeyen oğlunun 6 yıldır haksız yere hapiste olduğunu söyleyen babaları, suçu işleyen diğer Ahmet Aktürk’ün suçunu itiraf etmesine rağmen, yanlışlığını düzeltilmediğini, bu nedenle AİHM’ye müracaat ettiklerini söyledi.

İkizi yeni giysi alınca...

Maltepe’de 2006 yılında aynı gün 3 öğrencinin telefonları, ikizlerden Ahmet Aktürk ve iki arkadaşı tarafından gaspedildi. Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri eşkali belirlenen kişilerin yakalanması için araştırma başlattı. İddialara göre aynı gün çalıştığı işyerinden eve geldikten sonra babasından izin alan Ahmet Aktürk’ün ikizi Mehmet Aktürk de Pendik’teki evlerinden Maltepe’ye kardeşinin yanına geldi. Ahmet Aktürk gaspedilen cep telefonlarının parasıyla üzerine yeni elbiseler alınca, gasp sırasında üzerinde bulunan kahverengi montu ikizi Mehmet Aktürk’e verdi. Polis ekipleri eşkale uyan Mehmet Aktürk’ü görünce, kısa bir kovalamacanın ardından yakaladı. Ahmet ise kaçtı. Mahkemeye çıkarılan Mehmet Aktürk gasp suçundan 27 yıl ceza aldı.
Olayı anlatan baba Şeref Aktürk, “İkizi olan Ahmet, iki kez savcılığa dilekçe vererek suçu kendisinin işlediğini itiraf etti. Ancak tüm bunlara rağmen, ikizinin yerine 6 yıldır hapiste 11 yıl daha hapis yatacak. Suçsuz oğlumun hapis yatması bizi perişan etti” diye konuştu. Baba “Oğlum Mehmet, olayın gerçekleştiği gün çalışıyordu. Patronu ve diğer esnaf da şahit. Artık yetkililerden sesimizi duymalarını istiyoruz. Davanın kesinleşmesinden sonra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne de müracaat ettik” diye konuştu.