İlk Buluşmada Nasıl Davranmalıyım ?

İlk Buluşmada Nasıl Davranmalıyım ?

İlk Buluşmada Nasıl Davranmalıyım ?

Kadınların ilk buluşmaya hazırlanma süreci erkeklere nazaran biraz daha uzun sürmekte. Malum kadın cinsi çok daha detaycı olduğundan, en ufak ayrıntıyı bile önemseyerek hazırlanıyor ilk buluşmaya. Ne giyeceğinden, hangi parfümü kullanacağına, küpesinin yanağına değme şeklinden, ayakkabısının bağcığının duruşuna kadar özen gösterebilen kadınlar bile var. Beğenilmek hiçbir kadının itiraz etmeyeceği bir durum. Karşısındaki erkeğin onu nasıl görmek isteyebileceğini hesaplaması da bu yüzden.

Nasıl görüneceğine kadar verdikten sonra, bu sefer de nasıl davranacağına odaklanan kadın, karşısındaki erkeğin tavrına ve yapısına uygun bir tavırda olmayı hedefler çoğu zaman.

İlk buluşma da dikkat edilmesi gereken en önemli noktalar nelerdir peki?

Malum adı üstünde, ilk buluşma ! Karşımızdaki erkeği çok iyi, hatta belkide hiç tanımıyoruz. Tepkilerini, beklediklerini, istediklerini bilmiyoruz. Bu da bazen olduğumuz gibi davranmaktan alıkoyabiliyor bizi.
Aslında biliyoruz ki; en doğrusu olduğumuz gibi davranmak.

İlk buluşmalarda akla gelen en önemli sorulardan biri, “onu öpmeli miyim?”.. “ona dokunmalı mıyım?”..
Kadınlar genellikle ilk buluşmalarda, kendini biraz daha ağırdan satma yoluna giderler. Erkeklerin bu tavırdan daha çok etkilendiklerini düşünürler. Belli belirsiz bakışlar ve gülümsemeler ile, ürkek tavırlarından pek ödün vermezler. Önemli olan samimiyeti koruyor olmak aslında, ağır davranmak pahasına soğuk bir tavra bürünmemek gerekli. Erkekler ukalalık boyutundaki soğuk davranışlardan hiç hoşlanmıyor. Abartı davranışlar, kahkahalar, çok fazla frapan giyim, etraftaki insanların dikkatini çekecek boyuttaki hareketler ise erkekleri en çok iten hareketler.

İlk buluşmaların, ilk ve son olarak kalmaması için, fazla iddalı tavırlarda bulunmamak ve kendini ifade etmek adına çok fazla detaydan bahsetmemek gerekli. Unutulmaması gereken en önemli detay ilk intibanın, ilişkinin tüm gidişatına yön verebildiği.


Konular Gönül işleri