İnsanlar nefsini örtsün

Türbanını çıkaran ünlü türkücü Mustafa Topaloğlu' nun eşi Derya Topaloğlu yaşadıklarını anlattı.

İnsanlar nefsini örtsün

Derya Topaloğlu, henüz 25 yaşında. 18 yaşında ünlü türkücü Mustafa Topaloğlu ile evlendi. Tesettürli olan İmam Hatip Lisesi mezunu genç kadın, bir anda bambaşka görüntüyle herkesi şaşırtı. Sibel Can’a benzerliğiyle dikkati çeken Derya Topaloğlu, Vatan'a  konuştu:

 * Mütaasıp bir ailede büyüdüm. Annemin başı örtülüydü. Ama başımı örtmemle ilgili üzerimde bir baskı yoktu. Ailem ilkokuldan sonra beni İmam Hatip’e yazdırdı. Kendi isteğimle olmadı. Annemin zoruyla oldu.

* İlkokulda okulun bando takımındaydım. Trompet ve bando çalıyordum. Ailem beni İmam Hatip’e yazdırınca arkadaşlarımdan ayrılmak çok zoruma gitti. 6 ay boyunca her gün ağladım. Hatta ağlamaktan gözlerim bozuldu. İmam Hatip’i istemediğimi söyledim ama kabul etmediler. İlkokulda güzel bir arkadaş ortamım vardı ve öğretmenlerimle çok kaynaşmıştım. Fakat büyükler isteyince boyun eğiyorsun. İmam Hatip’le başka bir dünyaya girdim. İlk yıl çok bocaladım, hatta orta 1’de sınıfta kaldım.

* Bana kalsa deniz subayı olacaktım. Gazetelerde deniz subayı kızların resmini görüp saklardım. O üniformayı giymek kendimi beyazlar içinde görmek istiyordum. İçimde bununla ilgili büyük bir yara var. Anne ve babama daha sonra ’Bana niye bunu yaptınız’ diye isyan ettim. Çünkü o yara içimde hiç geçmiyor, hep duruyor. O günleri hatırlamak, geri dönmek istemiyorum.

İstediğim meslek ellerimin arasından bir yıldız gibi kayıp gitti. (ağlıyor)

* 18 yaşındayken kızım Irmak’a hamile kaldığım zaman içimden geldiği için kapandım. Herhalde bulunduğum ortamdan, eşten dostan arkadaştan etkilendim. Mustafa bu kararıma çok büyük saygı duydu. “Ne istersen onu yap” dedi. Birden kapandım. Pardesü giyinip baş örtüsü kullanmaya başladım. Örtündükten sonra annem ve babam bana daha güzel bakmaya başladılar.

 * Başımı kafamda çıkan yaralar yüzünden açmak zorunda kaldım. Hassas bir cildim var. Havasızlıktan başım terliyordu. Bundan dolayı kafamda enteresan yaralar çıkmaya başladı. Saçımı evin içinde açıyordum ama 2-3 saat baglamam tahriş olmasına yetiyordu. Gittiğim doktorların verdiği ilaçların faydasını görmedim. “Bana başını açacaksın” dediklerinde önce tereddüt ettim.

* Başımı açmadan önce bir hocaya bile danıştım. O da bana “Dış görünüş hiçbir şey değildir. İnanç insanın içinde, niyetinde, ruhundadır. Her şey Allah ile kul arasındadır. Buna kimsenin aklı gücü kudreti yetmez. Önemli olan ruh güzelliği” dedi.

İnsanlar nefsini örtsün

Topaloğlu: Bu eşimin kendi kararıydı. Rahatsız olduğunu ve çok zor durumlar geçirdiğini kendi gözümle gördüm. Saçın açık ve kapalı oluşunun benim nefsime insan olarak zarar vereceğini düşünmüyorum. Sen önce kendi nefsini ört. En güzel insan nefsini örten insandır.

Vatan Gazetesi

Konular Eski Arşiv