İpek Tanrıyar'a 'gerizekalı' davası!..

Sunucu İpek Tanrıyar ile tetkik hakimi Ayhan Ulu’nun birbirlerine karşılıklı olarak hakaret ettikleri gerekçesiyle her ikisi hakkında da 1 yıl hapis istemiyle Bakırköy 16’ncı Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

İpek Tanrıyar'a 'gerizekalı' davası!..
Vatan'dan Şeyma Ulusoy'un haberine göre sunucu İpek Tanrıyar, 6 Haziran 2013 günü Ankara’dan İstanbul’a gelmek üzere Esenboğa Havalimanı’ndan uçağa bindi. Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’nda hazırladığı iddianamede olay şöyle anlatıldı. İddiaya göre uçak Atatürk Havalimanına iniş yaptığı sırada İpek Tanrıyar’ın yanında oturan Yargıtay Tetkik hâkimi Ayhan Ulu telefonunu açarak konuşma yapmaya başladı. Bir anda panikleyen Tanrıyar, Ayhan Kulu’dan telefonunu kapatmasını istedi ancak hâkim Ulu konuşmaya devam etti. Bunun üzerine ünlü sunucu ‘Kapat o telefonu gerizekalı. Terbiyesizlik ediyorsun. Yolcuları düşünmüyor musun?’ diyerek hostesi çağırdı. Hakim Ulu ise telefonu kapatmadan ünlü sunucuya dönüp el kol işaretleri yaparak ‘Kes sesini be’ diye cevap verdi. İddianamede karşılıklı fiillerin yolculuğun sonuna kadar devam ettiği anlatıldı.

Birbirlerinden şikâyetçi olmaları üzerine polis ekipleri uçağa geldi ve Tanrıyar ile Ulu’yu polis merkezine götürerek ifadelerini aldı.

KARŞILIKLI HAKARET

Soruşturma sonunda ünlü sunucu ile tetkik hakimi Ayhan Ulu’nun birbirlerine karşılıklı olarak hakaret ettikleri gerekçesiyle her ikisi hakkında da 1 yıl hapis istemiyle Bakırköy 16’ncı Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Mahkemede ifade veren İpek Tanrıyar uçak inişe geçtiğinde yanında oturan Ayhan Ulu’nun telefonunu açıp biriyle konuşmaya başladığını görünce kendisine ‘Beyefendi ne yapıyorsunuz, telefonunuzu kapatır mısınız?’ şeklinde uyarıda bulunduğunu ancak Ayhan Ulu’nun kendisine ‘kes sesini be’ diyerek konuşmasına devam ettiğini iddia etti. Ardından çağırdığı hosteslerin yanlarına gelmesi üzerine arka tarafa geçmek istediğini ancak Ayhan Ulu’nun “İnmeyeceksin, uçaktan çıkmayacaksın, polis gelecek. Sen benim kim olduğumu biliyor musun. Seni sürüm sürüm süründüreceğim” dediğini belirtti. Tanrıyar, hakaret etmediğini söyleyerek suçlamaları reddetti.

Duruşmada tanık olarak dinlenen ve olay günü uçakta yolcu olarak seyahat eden hostes Özgü Öztürk ise İpek Tanrıyar’ın, Ayhan Ulu’yu telefonla konuştuğu gerekçesiyle uyardığını, ardından ‘Sen gerizekalı mısın? Anlamıyor musun’ şeklinde hakaret ettiğini açıkladı.

HAKİM ANKARA'DA YARGILANACAK

Mahkeme, Ayhan Ulu’nun hakim olması sebebiyle Hakimler ve Savcılar Kanunu 93. maddeye göre hakim Ulu hakkındaki yargılamayı durdurma ve dosyanın ayrılarak Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesi kararı aldı.

HAKİMLER VE SAVCILAR KANUNU KİŞİSEL SUÇLARDA SORUŞTURMA VE KOVUŞTURMA:

Madde 93 -
Hakim ve savcıların kişisel suçları hakkında soruşturma, ilgilinin yargı çevresinde bulunduğu ağır ceza mahkemesine en yakın ağır ceza mahkemesi Cumhuriyet başsavcısına ve son soruşturma o yer ağır ceza mahkemesine aittir.